Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2014 - Anul XIX, nr. 174 (5683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Regulamentul groazei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte interesant modul în care a pornit campionatul de fotbal al ţărişoarei. După ce Rapid a promovat pe mâna străinezilor de la TAS, pentru că ai noştri îi negaseră posibilitatea de mărire, iată că alte contestaţii se ridică din praful Ligii lui Iorgulescu. Conu Iorgu a resuscitat Cupa Ligii, o competiţie nici cal, nici măgar, de aici ţine-te complicaţii. Fiind organizată de Ligă, ca şi onor campionatul, n-are cum fi altfel decât competiţie oficială. Pe de altă parte, n-a existat vreun scrupulos prin Ligă sau Federaţie care să armonizeze regulamentele. Astfel, cică etapele de suspendare încep să se prescrie odată cu prima competiţie oficială survenită după primirea sancţiunii, dar sunt nominalizate doar cupa şi campionatul! De fapt, tocmai această nominalizare ne zăpăceşte de cap. Toată această tevatură, cu dreptul de joc al lui Peçanha, Sânmărtean sau Alibec, n-ar fi existat dacă respectivul articol din regulament s-ar fi limitat la a preciza ceva în genul „proxima competiţie oficială”. Oricare ar fi ea! Pentru că, atenţie, este omisă inclusiv Supercupa! Se vorbeşte numai despre campionat şi cupă, iar Supercupa probabil că este asimilată ca încununare a ambelor competiţii, deci oricum eveniment oficial. Păi atunci la fel ar trebui să se procedeze şi cu această Cupă a Ligii, apărută din senin în calendar. Dacă Supercupa se subînţelege, Cupa Ligii ce cusur are?!

Lăsând teoria la o parte, să remarcăm decizia celor de la Steaua, care, prin excluderea lui Sânmărtean, a evitat expunerea la un stres suplimentar, precum şi reacţia profesionistă a lui Cornel Ţălnar, antrenorul Braşovului, care a refuzat să marşeze pe dreptul de joc al lui Peçanha, mai aproape de meseria sa fiindu-i raportul de forţe din teren. În schimb, Zotta, unul dintre oficialii Braşovului, trebuie să-şi justifice salariul, aşa că a pornit să facă valuri. Într-o ţară în care o instanţă civilă îşi declară necompetenţa (ceva diferit de incompetenţă!) de a decide înaintea TAS într-o speţă internă, nimic n-ar trebui să ne mai mire...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulamentul groazei.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Regulamentul groazei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei