Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2014 - Anul XIX, nr. 16 (5525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Suceveanul Ion Burlui a demisionat de la şefia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ion Burlui, a demisionat, ieri, de la comanda inspectoratului. După ce a declarat, ieri dimineaţă, pentru Antena 3, că şi-a prezentat demisia ministrului Radu Stroe, însă nu i-a fost acceptată, la începutul şedinţei de Guvern de ieri, de la ora 12.00, premierul Victor Ponta a anunţat că şeful ISU a fost înlocuit din funcţie. În transcrierea declaraţiei premierului, de pe site-ul Guvernului, se arată că „există responsabilităţi instituţionale, motiv pentru care secretarul de stat care răspunde şi coordonează activităţi de intervenţie în situaţii de urgenţă a fost înlocuit din funcţie, de asemenea - şeful ISU, şeful ROMATSA şi directorul de operaţiuni de la ROMATSA (am solicitat să fie înlocuiţi din funcţie) şi evident că voi cere în CSAT şi înlocuirea din funcţie a şefului STS”.
Ion Burlui declarase, în cursul dimineţii, că nu îşi impută nici o vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, că îl "doare sufletul" că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că o poate depune singur.
El a arătat că miercuri şi-a prezentat demisia şefului său, însă nu i-a fost acceptată, precizând că a luat această decizie pentru a nu exista suspiciuni asupra colegilor săi care au intervenit în teren, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

"Pentru mine este un act deschis. Am vrut să nu planeze vreo suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, în calitate de şef, să las să planeze vreo suspiciune asupra celor care au lucrat în teren", a spus generalul de brigadă Ion Burlui.

Mandatul oficial al suceveanului la conducerea IGSU a fost unul extrem de scurt. El a fost numit oficial la comanda Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în data de 17 ianuarie a.c., prin decizia premierului, după ce 7 luni a deţinut funcţia cu delegaţie. Ieri, după ora 12.00, Ion Burlui nu a mai putut fi contactat telefonic, până la închiderea ediţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Ion Burlui a demisionat de la şefia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
 Vizualizări articol: 6277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Suceveanul Ion Burlui a demisionat de la şefia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte frumos trimis de
(23 ian 2014, 11:48:02
E foarte bine ca domnul Burlui si-a dat demisia.A dovedit ca are cel putin onoare si constiinta.Desi cu acestea nu mai poti invia din morti cele doua persoane decedate.Si domnul Burlui are o mare vina in aceasta tragedie.Faptul ca nu a coordonat de la nivel central operatia de salvare si a lasat un haos infernal intre ISU Cluj si ISU Alba dovedeste ca a fost total depasit de situatie.Sper sa aiba mustrari de constiinta pentru incompetenta.
2.   Alta demisie mult asteptata trimis de
(23 ian 2014, 11:58:51
Au venit niste demisii.Dar asa mai de fatada.Un secretar de stat,sefii de la Romatsa,IGSU.Ca generalul Marcel Opris sef STS nu o sa-l vedem demis in veci.Dar asteptam cu interes demisia unui personaj sinistru Radu Stroe .Ce a spus acesta depaseste orice imaginatie.A declarat marţi seară că regretă că accidentul aviatic din Apuseni s-a întâmplat tocmai în mandatul său.Domnule Stroe,asteptam sa pleci pe usa din spate a ministerului.Pe langa faptul ca nu ti-ai indeplinit sarcinile de servici si procedurile,mai esti si cinic.Rusine sa-ti fie.
3.   Tara serviciilor de nonurgenta trimis de
(23 ian 2014, 12:08:38
După felul în care s-au desfăşurat operaţiunile de salvare a celor aflaţi la bordul avionului prăbuşit pe un vârf de munte, în judeţul Cluj, nu cred că a fost respectată vreo procedură. Nu cred că s-a aplicat vreun plan prestabilit. Nu cred că a funcţionat vreo rutină. Ceea ce mi se pare absolut inadmisibil pentru o ţară civilizată, aflată, nu-i aşa, la hotarele UE, acolo unde serviciile speciale sunt blindate cu bani şi tehnologie de ultimă oră, spre a fi în măsură să rezolve “situaţiile extreme”. Cu toată această mega-tehnologie aflată la îndemâna serviciilor speciale, în conturile cărora intră sume remarcabile – bugetul STS, 2013 – 2014, se ridică, de exemplu, la peste o sută de milioane de euro, mai exact la 503 milioane de lei –, doar pădurarii au reuşit, dintre toţi “specialii”, să-i găsească pe răniţi după şase ore de căutări, mult prea târziu pentru doi dintre ei.
3.1  RE: Tara serviciilor de nonurgenta trimis de
(23 ian 2014, 23:15:08
De ce spuneti ca Romania e tara civilizata ?
4.   Radu.. trimis de
(23 ian 2014, 12:15:07
ba magarule numai comenta in plus ...USL si ministri lor sunt de vina..Burlui sia dat demesia de onoare dar USL SI IDIOTII DE STROE si altii cand isi dau demisia????tu esti un mare mare idiott
5.   Rusine trimis de
(23 ian 2014, 12:18:55
ceea ce se intimpla este o rusine asupra tuturor celor de la conducerea acestui guvern in frunte cu premierul care cred ca statea la o cana de ceai linistit fara sa actioneze barem dupa 2 ore de la tragicul eveniment dar acum se vede ca nu sint destul de pregatiti si inca nu cunosc cei de la politie ce inseamna o situatie de urgenta.Acum se vede cine sint angajatii pile,rude,nepoti s.m.d. care din tractoristi conduc anumite institutii ale tarii.Mai bine se duceu la un copil de 14 ani si sigur ii localizau in 5 minute
6.   Radule esti la furat trimis de
(23 ian 2014, 12:21:14
Radule ia spune tu cu voce tare, ca doar tu esti ca aia de la Antena 3 - le sti pe toate, in cazul unei situatii de urgenta care necesita interventia mai multor institutii, in cazul nostru: ISU, jandarmerie, ambulanta, politie, salvamont, directia silvica - prin angajatii sai de la ocoalele silvice din zona, serviciile voluntare pentru situatiii de urgenta din zona respectiva, cine potrivit legii coordoneaza actiunile, da ordine si dispozitii? Nu cumva prefectul? Coordonare nu s-a facut si nici nu trebuia sa se faca de la Bucuresti, ci de la nivel judetean. Seful IGSU nu putea sa coordoneze de la Bucuresti nimic. In afara de cei de la ISU si SMURD nu era nimeni in subordinea lui acolo. Iar cei de la ISU si SMURD au proceduri pentru astfel de interventii. Daca nu s-au respectat procedurile nu este din cauza domnului General de brigada Burlui ci din cauza sefilor ISU din Alba si Cluj.
6.1  RE: Radule esti la furat trimis de
(23 ian 2014, 12:28:37
Principalii vinovati sunt :
1. STS pentru ca a fost incapabil sa localizeze locul de unde s-a efectuat apelul la 112 si a comunicat deficitar cu celelalte institutii implicate.
2. Ministrul de Interne pentru ca nu a dat ordin sa fie folosita aparatura speciala a politiei pentru localizare cu exactitate a semnalului GSM
3. Prefectii din cele doua judete care nu si-au respectat atributiile de servici : coordonarea institutiilor implicate in interventia de urgenta
4. Romatsa : incapabila sa localizeze avionul
5. Victor Ponta, care desi stie foarte bine cine se face cu adevarat vinovat refuza sa ia masurile radicale ce se impun.
7.   ASDFGHJ,DADDY_CAZ trimis de
(23 ian 2014, 12:27:45
e o mare rusine pentru Romania ce sa intamplat...Ponta statea la B1TV si se relaxa si vorbea despre Codul Penal facut tot in favoarea lor...nu la interesat soarta celor 7 deloc...acum mai iasa si Ponta cu Antonescu sa vorbeasca aiureli dar dupa alegerile de la toamna nu ii mai vedem vreo 4 ani..o sa aiba timp amandoii sa ii incarce buzunarele cu banii ROMANILOR!Antonescu va iesi ca ROMANU e spalat pe creier de ciuma rosie..
8.   ... trimis de
(23 ian 2014, 12:29:01
isi incarce buzunarele...
9.   Pacat trimis de
(23 ian 2014, 12:37:52
Cei care cunosc activitatea de la comanda ISU Suceava a domnului Burlui, pe atunci colonel actual general de brigada cu o stea, stiu ca daca depindea coordonarea actiunilor din teren de el nu ar fi existat erori. Domnul Ion Burlui este un profesionist, un om de interventie in primul rand, nu doar un cititor de norme prin birouri. Imi aduc aminte ca pe cand era la conducerea ISU Suceava coordona personal actiunile de stingere a incendiilor de o amploare si gravitate mai mare, indiferent daca era zi sau noapte. Si la inundatiile din 2010 ISU Suceava sub comanda lui a indeplinit cu succes miile de interventii. Un merit mare il are si in organizarea serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta de la nivelul comunelor. Una peste alta Ion Burlui este un profesionist iar IGSU a suferit o pierdere prin demisia lui. Probabil nu a dorit sa-si murdareasca haina militara cu mizeria politica ce va urma ca si rezultat al nefericitului accident. A aratat ca militarul, spre deosebire de politician, are onoare si caracter.
10.   Concluziile le trageti singuri! trimis de
(23 ian 2014, 13:33:42
- la ora 16.05, secretarul de stat dr. Raed Arafat l-a informat despre accident, prin SMS, pe inspectorul general al IGSU – general de brigada Ion Burlui
- la 16.06: dr. Radu Zamfir (pasager în aeronava) a fost contactat telefonic de către inspectorul general al IGSU – general de brigada Ion Burlui

Pana aici felicitari domnule General!

- trec 4 ore .....

- la ora 20.15 IGSU solicită Centrului Naţional de Monitorizare a Situaţiei Operative/MAI realizarea schimbului de date şi informaţii cu SRI şi STS, pentru localizarea telefoanelor mobile aparţinând victimelor pentru identificarea poziţiei aeronavei.
- la ora 21:13 un localnic gaseste aeronava!
Sursa: gandul,info (citat din raportul de ancheta)
11.   "leidy DADDY_CAZ" azi te las trimis de
(23 ian 2014, 13:35:12
Dupa operatie de schimbare trebuie sa avem bun simt si sa nu stresam. Mai era un derbedeu satanic si securist , nume de scena taz_demuc cel mic care tot o dadea cu boli psihice iar ca tratament imprastia sinuciderea ca metoda perfecta. Cam asta e profilul lombrosienilor si securisti.
11.1  RE: "leidy DADDY_CAZ" azi te las trimis de
(23 ian 2014, 15:39:42
Bai dobi sa-i transmiti "lu" soata ta sa ia contact cu mine sa ii zic cine esti tu cu adevarat.
12.   Mai radule...ratatule trimis de
(23 ian 2014, 13:44:26
esti cu vaca rau analizeaza si tu la rece daca stii despre ce este vorba daca\ nu taci dreacu din gura pe vecie...te intreb si va intreb retoric trebuia sa si fi dat demisia generalul burluii?este un om deosebit ca raed...dar prostii nu stiu sA APRECIEZE pacat...ponta trebuia sa si dea demisia de onoare
13.   Despre demisia generalului Burlui trimis de
(23 ian 2014, 15:41:14
Este o demisie cam nepotrivita a unui om foarte serios. NU ARE APROAPE NICIO VINA IN ACEASTA NENOROCIRE Punct
14.   Motii si poienita trimis de
(23 ian 2014, 16:44:03
Noroc cu România cea adevărată, cu România multă, cu România plină de suflet, că s-au anunţat moţii din gură-n gură cum că e nevoie de ei, că îngheaţă oamenii răniţi în munte.Cu reperele la care nu greşesc niciodată: “E o poeniţă înconjurată de brazi”. Ei au fost şansa de salvare a salvatorilor de vieţi. Pentru că dacă rămâneau doar în mâna bâlbâiţilor care conduc tot felul de organisme pline de iniţiale STS, ROMATSA, ISU, degerau de tot cei 7 în frigul nopţii. Bietei studente plină de elan i-a scăzut temperatura sângelui de la 37 la 18. Imi doresc să nu mai aud nici măcar numele tembelilor care au amestecat prostia cu neomenia şi au lăsat să treacă ore în care poate nu murea nimeni.Trei moti din comuna Horea jud Alba.Cu ei trei rastorni muntii.Cu 300 ca ei am incepe sa visam.Cu 3 milioane ca ei am fi ceea ce visam mereu sa fim.OAMENI ADEVARATI: Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu şi Argentin Toader.
15.   Pt. toti cei care il Blameaza pe Burlui... HUUUOOO trimis de
(23 ian 2014, 16:55:02
Pt. toti cei habarnisti si prost intentionati care blameaza ISU si pe Burlui.
Imaginati-va urmatoarea faza ipotetica in care niciuna din victime nu era constienta, cine suna la 112 ?????. Raspuns: Romatsa, deoarece este singura competenta si stie cand dispare un avion de pe radar, tot ea anunta serviciul 112 si STS-ul pt. a afla coordonatele EXACTE, dupa care se coordoneaza interventia ISU de inspectoratul respectiv (ISU Alba). Daca eram Burlui declaram: DATI-MI COORDONATELE SI VA DAU UN REGAT.
16.   Masuri ferme si hotarate trimis de
(23 ian 2014, 16:55:21
Pentru a evita situațiile neplăcute precum cea generată de prăbușirea avionului medical în Munții Apuseni, care i-a stricat complet seara ministrului Radu Stroe, guvernul a anunțat că de acum înainte toate accidentele catastrofale vor trebui anunțate, în scris, cu minim 10 zile înainte de producerea lor, dînd astfel timp autorităților să se organizeze. De asemenea, pentru ca un accident catastrofal să poată avea loc cererea trebuie să vie validată.E posibil ca accidentul catastrofal să fie planificat într-o perioadă nefastă, de exemplu de Sărbători, în vacanța de vară, în vacanța de schi, etc. S- ar dori, dacă se poate, ca majoritatea accidentelor catastrofale să se petreacă în locuri mai ușor accesibile și nu în creierul munților.
17.   Jalnic trimis de
(23 ian 2014, 17:38:39
ministrul radu stroe si-a dat demisia poate il ajuta si pe ponta sa o scrie si el
18.   Piramida erorilor trimis de
(23 ian 2014, 19:44:16
S-au pierdut 6 ore pretioase, o jumatate de zi, pentru ca operatiunile au fost pasate pe plan local, in timp ce, la Bucuresti, autoritatile au comunicat cu mare intarziere.Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pe tara a vorbit la ora 16 cu medicul ranit, dar a cerut la STS localizarea ranitilor abia la ora 20. Ne intrebam de ce generalul Burlui nu a anuntat imediat STS sau SRI, in conditiile in care nu aflase mare lucru de la doctorul ranit? De altfel raportul precizeaza ca ATENTIE, abia la 20 si 15 minute, dupa dupa 6 ore de cautari haotice, "IGSU a solicitat Ministerului de Interne Colaborarea cu SRI si STS pentru localizarea exacta a telefoanelor mobile."
18.1  RE: Piramida erorilor trimis de
(24 ian 2014, 10:27:15
Seful IGSU nici nu si-a imaginat ca STS-ul nu a intreprins actiuni de localizare a aeronavei. De aceea nu a solicitat, imediat ce a fost imnformat despre accident, sprijinul STS, pentru ca acesta din moment cea a fost sesizat prin 112 avea obligatia sa localizeze apelul, nu trebuia sa ceara acest lucru seful IGSU. Oricum Radule ai ramas acelasi gunoi politic cu spoiala de reprezentant al societatii civile. Sper sa nu ai nevoie niciodata in viata asta de ajutorul celor de la ISU, nu din cauza ca nu ai primi ajutor ci din cauza ca nu l-ai merita.
19.   Explicatii halucinante ale lui Burlui trimis de
(23 ian 2014, 19:55:21
Domnul Burlui afirma, in primul rand, ca nu exista interventie in situatii de urgenta care sa poata fi desfasurata in conditii de perfectiune totala si ca, de asemenea, nu exista un sistem cu risc „0” in functionare. Apoi, Burlui tine sa precizeze ca "iarna .. nu-i ca vara si la munte nu este ca la campie..."Asa e domnul Burlui.Mare adevar graisi.Extra ☭  putem spune ca la mare nu-i ca la munte si in delta nu-i ca la Techirghiol.Mare inteligentie domnule.Dar domnul Burlui nu-i la prima idee sturlubatica.Ia auziti ce i-a bubuit mintea."Proprietarii locuinţelor ar putea fi obligaţi prin lege să-şi monteze detectoare de fum".Bravo coane Burlui,asta da idee geniala.La 6 milioane de locuinte asta da afacere de 200 milioane euro.O si vad pe baba Safta din Cucuietii din deal cum isi monteaza detector de fum la coliba.Pai de aia n-ai stiut unde sa trimiti echipele ISU domnule Burlui,ca ai numai detectoare de fum in cap.
19.1  RE: Explicatii halucinante ale lui Burlui trimis de
(23 ian 2014, 23:27:28
Intr-o tara civilizata, locuintele sunt obligate prin lege sa aiba detector de fum, detector pentru CO2 si stingator. Acestea trebuiesc revizuite la fiecare 12 luni de la ultima revizie. Da, asta se intampla intr-o tara civilizata.
Ar fi bine ca cei care va conduc sa preia unele modele din tari civilizate si sa le aplice in Romania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei