Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 19 (5226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hoţul din blocurile turn

A spart 12 apartamente prin ruperea butucului de la uşă, pentru a-şi satisface viciul: jocurile de noroc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spărgea apartamente în plină zi, prin ruperea butucului de la uşi, fura bijuterii, bani şi electronice şi obiecte de mici dimensiuni, pe care le vindea la preţuri de nimic, pentru că era un împătimit al jocurilor de noroc şi avea nevoie de bani.

Aceasta este pe scurt povestea unui tânăr în vârstă de 33 de ani, Marius Ovidiu Doboşariu, care a fost trimis în judecată în cursul zilei de ieri pentru nu mai puţin de 12 spargeri din apartamente, toate comise în aproximativ o lună de zile (2 noiembrie -5 decembrie 2012)

Doboşariu este recidivist, fiind condamnat în trecut de mai multe ori pentru fapte de furt, unele dintre acestea fiind comise cu violenţă.

Deşi este din judeţul Bacău, inculpatul a stat o perioadă în gazdă la Suceava, într-un bloc turn din cartierul George Enescu, iar apoi a plecat din ţară.

Spre sfârșitul anului trecut a revenit în ţară şi a început să spargă apartamente, pentru a avea bani de păcănele.

În acest sens, explică procurorii, Doboşariu a achiziţionat o cheie reglabilă pe care o folosea la forţarea butucului yalelor de la uşile apartamentelor. Bunurile furate, de regulă de mici dimensiuni şi însemnate ca valoare, erau introduse într-un rucsac pe care inculpatul îl avea asupra sa.

Apartamentele sparte erau de regulă în blocuri cu lift, la etajele superioare, pentru a diminua şansele să fie prins în flagrant de către vreun locatar.

La unele fapte, pentru a nu fi văzut de vecini, lipea plasturi pe vizoarele apartamentelor de la etajul respectiv.

 

Ce apartamente a spart şi ce a furat

Primul furt din seria celor 12 l-a comis pe data de 2 noiembrie 2012, la ora 8.00 dimineaţa, dintr-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc turn de pe strada Calea Obcinilor. A luat de acolo o cameră video, o sticlă de coniac şi două şampanii.

Trei zile mai târziu, tot dimineaţă (ora 9:00), a intrat prin efracţie într-un apartament de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Calea Burdujeni, din care a sustras două parfumuri, suma de 100 de lei, un lănţişor de aur şi un ceas.

O zi mai târziu, poliţia a fost sesizată de un nou furt, comis de acelaşi individ. Tot un apartament de la etajele superioare ale unui imobil de pe strada George Enescu. De aici a luat un laptop, un aparat foto digital, un inel din aur alb cu piatră de ametist şi cristale Swarovski, un set de bijuterii de argint şi un telefon mobil.

Pe data de 8 noiembrie, ora 8:00, Doboşariu a rupt butucul unui apartament de la etajul 4 al unui bloc de pe Bulevardul George Enescu. A plecat de aici cu mai multe bijuterii din aur, parfumuri şi cosmetice, precum şi un telefon mobil.

În aceeaşi zi, tot pe bulevardul George Enescu, şi tot la un apartament de la etajul 4, Doboşariu a rupt butucul şi a furat o cameră video, un aparat foto şi două sticle de whisky.

Pe 9 noiembrie, inculpatul s-a „mutat” pe strada Mărăşti, la etajul 8 al unui bloc turn. A furat un mini notebook şi un ceas de mână bărbătesc, de firmă.

Pe aceeaşi stradă, a fost reclamat un furt dintr-un apartament de la etajul 9 al unui alt bloc turn pe data de 14 noiembrie. Proprietarul a reclamat lipsa unui laptop şi a mai multe bijuterii din aur şi argint. Următoarele două spargeri s-au comis pe data de 16, respectiv 21 noiembrie, la apartamente din blocurile turn de pe bulevardul George Enescu, din care Doboşariu şi-a umplut rucsacul cu băuturi alcoolice, parfumuri, memory-stick-uri, 100 de lei, ciocolată şi cafea.

Nu la toate spargerile, tânărul din judeţul Bacău a avut noroc. Pe data de 13 noiembrie, de exemplu, inculpatul a spart un apartament dintr-un bloc turn din George Enescu, însă nu a găsit nimic de valoare şi mici dimensiuni care să poată fi sustras.

Mai multe bijuterii şi un telefon mobil au fost furate şi dintr-un apartament de pe aceeaşi stradă, spart de Doboşariu pe data de 26 noiembrie.

Un singur furt din seria celor 12 nu a fost comis pe raza municipiului Suceava. Pe data de 5 decembrie, tânărul spărgător şi-a încercat norocul şi la Fălticeni. Aici a intrat prin efracţie într-un apartament de pe strada Sucevei. A furat un laptop, o cameră video, un aparat foto şi două telefoane mobile.

 

Avea 137 de cupoane la o tombolă organizată de o sală de jocuri de noroc

Marius Ovidiu Doboşariu a fost prins în seara zilei de 5 decembrie 2012 de către judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminnale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, fiind reţinut pentru 24 de ore şi arestat a doua zi.

Valoarea bunurilor furate de Doboşariu a fost estimată la circa 45.000 de lei (peste 10.000 de euro).

Tot ce fura, susţin anchetatorii, inculpatul vindea unor terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, sau ducea la case de amanet din Suceava.

Banii încasaţi îi folosea exclusiv pentru jocuri de noroc. De altfel, când l-au prins, poliţiştii i-aui găsit în apartamentul în care stătea în gazdă nu mai puţin de 137 de cupoane (de 50 de lei fiecare) de participare la o tombolă organizată de o sală de jocuri.

Inculpatul şi-a recunoscut faptele şi a acceptat să meargă cu poliţiştii la reconstituirea spargerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A spart 12 apartamente prin ruperea butucului de la uşă, pentru a-şi satisface viciul: jocurile de noroc.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
A spart 12 apartamente prin ruperea butucului de la uşă, pentru a-şi satisface viciul: jocurile de noroc5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nggs suceava trimis de
(25 ian 2013, 11:55:47
sa mori tu!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei