Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi

Cenaclul „Zidul de Hârtie”, o nouă seară literară la Muzic Pub

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cenaclul sucevean „Zidul de Hârtie” organizează o nouă întâlnire literară, astăzi, de la ora 17:00, la mansarda literară din Music Pub (str. Mihai Viteazu 40). În prima parte va avea loc o prezentare şi lectură de poezie contemporană egipteană, sub titulatura „Poeţii revoluţiei din Tahrir”, susţinută de scriitorul Florin Dan Prodan, care a declarat: „Indiferent de ţară sau perioadă, poeţii s-au aflat în miezul schimbărilor, revoltelor şi protestelor sociale. Aşa cum legat de evenimentele din decembrie 1989 se pot evoca numele unor poeţi ca Ana Blandiana sau Mircea Dinescu şi în cazul <primăverii arabe> poeţii şi scriitorii de acolo au fost în mijlocul evenimentelor, au protestat, scris şi publicat prin filtrul conştiinţei lor vocile străzii. Tineri, cu o educaţie tradiţională dar în acelaşi timp cu o formaţie universitară occidentală, scriind atât în arabă dar şi în engleză sau franceză, poeţii din Cairo readuc farmecul poeziei arabe tradiţionale şi al cântecelor sufi în forme şi simboluri ale structurilor poetice moderne ale lui Rimbaud, Borges sau Dylan Thomas”.

 

Recital cu poeme

În partea a doua a serii literare, Ana-Maria Lupaşcu va susţine un recital de poeme proprii. Născută la Vama, poeta a câştigat premii literare la mai multe concursuri de poezie. Doar în 2011, poeta Ana-Maria Lupaşcu a obţinut Marele Premiu „Magda Isanos” - Udeşti, Premiul I la Concursul naţional de poezie “Constantin Virgil Bănescu” din Târgovişte, Premiul I la Concursul naţional de literatură “Calistrat Hogaş” - Piatra Neamţ, menţiune la Concursul naţional de poezie “G. Suru” - Caransebeş, menţiune la Concursul naţional de creaţie literară “Virgil Ierunca” - Râmnicu Vâlcea, premiul I la Concursul naţional de poezie “Iulia Haşdeu” - Bucureşti, ediţia a IX-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cenaclul „Zidul de Hârtie”, o nouă seară literară la Muzic Pub.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cenaclul „Zidul de Hârtie”, o nouă seară literară la Muzic Pub5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei