Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Statistici

De Paşte, 652 de persoane au ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sărbători aglomerate pentru angajaţii Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava, unde în noaptea de Înviere şi în cele trei zile de Paşte s-au prezentat 652 de pacienţi cu diverse afecţiuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, sâmbătă s-au înregistrat 170 de prezentări, duminică – 119, luni – 170, iar marţi  - 193, cifre apreciate ca fiind mari, specifice unei zile obişnuite. Din totalul pacienţilor care au ajuns la UPU, până în 30% au fost internaţi.
„La adulţi, au predominat cazurile de decompensări ale unor boli cronice. Au fost semnalate îndeosebi afecţiuni cardiovasculare şi neurologice. La copii, cele mai întâlnite au fost afecţiunile respiratorii”, a spus medicul urgentist.

 

A fost înregistrată şi o tentativă de sinucidere, la o tânără de 17 ani

Tiberius Brădăţan a arătat că, faţă de alţi ani, sărbătorile pascale nu au adus la spital foarte multe persoane care să fi avut de suferit din cauza exceselor culinare, sucevenii devenind probabil mai cumpătaţi când vine vorba de mâncare. În schimb, s-au consemnat foarte multe cazuri de intoxicaţii cu alcool şi câteva situaţii de agresiuni pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

„Duminică, luni şi marţi am avut patru pacienţi internaţi la Gastroenterologie, cu ulcere în criză, gastroduodenite acute sau sindrom diseptic, respectiv tulburări de tranzit intestinal. Alţi patru bolnavi au fost internaţi la Boli Infecţioase, cu boli diareice, după ce au mâncat alterat, iar alţi trei la Chirurgie, cu ulcere perforate. Consumatorii de alcool au fost în număr mai mare, câte 10 – 15 pe zi, iar câţiva dintre ei au fost internaţi la Psihiatrie”, a punctat dr. Tiberius Brădăţan.

De asemenea, de Paşte a fost înregistrată şi o tentativă de sinucidere, la o tânără de 17 ani, din Câmpulung Moldovenesc, Alexandra I., care, duminică după-amiază, a ajuns la Reanimare după ce a luat medicamente cu pumnul.

 

În cele trei zile de Paşti, la Maternitatea Suceava s-au născut 19 copii

De menţionat că, în noaptea de Înviere, la Maternitatea Spitalului Suceava a venit pe lume o fetiţă. Copilul s-a născut pe cale naturală la ora 0.55 şi a primit de la medici nota maximă, 10. În total, în cele trei zile de Paşti, la Suceava s-au născut 19 copii, 13 băieţi şi şase fete. „Duminică au venit pe lume patru copii, două fete şi doi băieţi. Luni s-au născut nouă copii, şase băieţi şi trei fete, iar marţi încă şase, cinci băieţi şi o fată”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, cu precizarea că toţii copiii sunt sănătoşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De Paşte, 652 de persoane au ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
De Paşte, 652 de persoane au ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei