Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implementare program social

Circa o sută de medici de familie nu au intrat în posesia noilor formulare de reţetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
94 de medici de familie din judeţ nu au intrat încă în posesia noilor formulare de reţetă, care le permit să pună în aplicare programul de protecţie socială a bătrânilor care trăiesc exclusiv din pensii lunare de până la 600 lei.

Potrivit datelor furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, până ieri, la ora 15.00, din cei 289 de medici de familie din judeţ care au contract cu această instituţie, doar 195 şi-au ridicat noile formulare de reţete pentru prescrierea medicamentelor cuprinse în sub-lista B, cu compensare de 90% din preţul de referinţă.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anda Sălăgean, a arătat că duminică, 1 martie, 113 medici de familie au răspuns invitaţiei de a se prezenta la sediul CAS pentru a ridica formularele de reţetă, în timp ce ieri, până la ora menţionată, au dat curs invitaţiei alţi 82.

Cei mai responsabili s-au dovedit a fi doctorii din Suceava şi Siret, la polul opus situându-se cei din Vatra Dornei, zonă din care au venit după formulare doar patru din totalul de 24 de medici de familie.         

 

650 de medicamente compensate cu 90%, de ieri

De menţionat că în categoria medicamentelor compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri mici intră aproximativ 650 de medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor respiratorii, scăderea colesterolului sau a tulburărilor capacităţii mentale.

În cazul în care unui pacient i se prescriu medicamente din cadrul sub-listei B în regim de compensare 90% din preţul de referinţă, acestea vor fi trecute pe un formular distinct. Astfel, dacă un pensionar care trăieşte exclusiv din pensii lunare de până la 600 lei are nevoie, totodată, şi de medicamente dintr-o altă sub-listă va primi de la medicul de familie două reţete separate.

Motivul principal pentru care este necesară această separare a prescripţiilor acordate pensionarilor cu venituri mici are legătură cu procedurile de decontare a medicamentelor către farmacii, având în vedere că există două surse distincte de finanţare a compensării de 90% - Ministerul Sănătăţii (40%) şi CNAS (50%) – a explicat Anda Sălăgean.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa o sută de medici de familie nu au intrat în posesia noilor formulare de reţetă.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa o sută de medici de familie nu au intrat în posesia noilor formulare de reţetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei