Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aglomeraţie

Serviciul Înmatriculări, luat din nou cu asalt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sucevenii care şi-au cumpărat maşini second-hand înainte de 15 decembrie 2008 şi nu au reuşit să le înmatriculeze se înghesuie acum pentru a-şi finaliza toate actele. Cozile de la Fisc s-au mutat acum la Serviciul Înmatriculări, ghişeele de aici fiind asaltate de persoanele care doresc să obţină numere definitive.

Dacă începutul anului a adus acalmie la ghişeele Serviciului Înmatriculări, ultima săptămână a semănat cu un adevărat calvar pentru toţi sucevenii care au avut de depus documente ori s-au prezentat pentru alte operaţiuni. Activitatea a crescut de aproape cinci ori faţă de săptămânile anterioare, iar de aici şi până la aglomeraţie nu a mai fost decât un pas.

Dacă în perioada 16-22 februarie 2009 s-au înregistrat 236 de operaţiuni, săptămâna trecută, pe la ghişeele Serviciului Înmatriculări au trecut 1.143 de oameni, cu menţiunea că în ultimele zile numărul solicitărilor a crescut până spre 300.

„Preconizăm că şi următoarele două săptămâni aglomeraţia se va menţine şi chiar va creşte, având în vedere că trebuie respectat termenul de 20 de zile pentru depunerea cererilor de calcul pentru plata taxei de poluare. Ne apropiem de maximul lunii decembrie, când într-o sigură zi am primit în vederea prelucrării aproape 400 de dosare”, a precizat comisarul Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

 

Maşinile second-hand, ponderea operaţiunilor

 

Din cele 1.143 de operaţiuni efectuate săptămâna trecută, majoritatea au fost solicitate de posesorii de maşini second-hand. Datele statistice arată că s-au preluat 949 de doare privind acest tip de autovehicule, adică 83% din total.

Comparativ, înainte de a fi publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 7/2009, privind plata taxei de poluare, numărul operaţiunilor efectuate la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava era de aproximativ 250 în decurs de o săptămână, din care doar o treime viza maşinile second-hand. Practic, activitatea unei săptămâni s-a mutat pe parcursul unei singure zile.

 

Fiscul a înregistrat aproape 3.500 de cereri de plată

 

Previziunile conducerii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava potrivit cărora aglomeraţia de la ghişee va creşte sunt întărite de datele oferite de reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. De la implementarea softului de calcul pentru plata taxei de poluare în conformitate cu noua Ordonanţă de Urgenţă, finanţiştii suceveni au înregistrat 3.487 de cereri.

Până ieri erau emise deja 2.335 de decizii de plată, iar bugetul de stat s-a îmbogăţit cu 4,74 milioane de lei.

Pentru a permite tuturor celor care şi-au cumpărat o maşină second-hand înainte de 15 decembrie 2008 să se încadreze în termenul de 20 de zile impus de lege pentru a depune dosarul complet, reprezentanţii DGFP Suceava au prelungit programul de lucru.

Astfel, în cursul săptămânii se pot depune cererile până la orele 18.00, în timp ce sâmbăta programul este între orele 9.00-14.00, iar duminica de la 9.00-12.00.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciul Înmatriculări, luat din nou cu asalt.
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Serviciul Înmatriculări, luat din nou cu asalt5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei