Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sensibil

Prefectura controlează abonamentele pensionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava va analiza legalitatea hotărârii Consiliului Local Suceava, care prevede ca din bugetul local să fie subvenţionată societatea de transport public local (TPL) pentru ca sucevenii cu pensii de până în 10 milioane de lei vechi să beneficieze de abonamente gratuite pe autobuzele TPL.

Prefectul Orest Onofrei a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că ceea ce va verifica departamentul juridic din prefectură este corectitudinea subvenţiilor, în sensul dacă acestea pot fi considerate drept ajutor de stat acordat unei societăţi, aspect contrar legislaţiei europene.

Prefectura nu este îndreptăţită să controleze şi oportunitatea acestei facilităţi acordate celor peste 25.000 de pensionari cu pensii de până în 10 milioane de lei vechi, din municipiul Suceava, în condiţiile în care abonamentele elevilor şi studenţilor, categorii fără venit, sunt subvenţionate în proporţie de 40 la sută, iar salariaţii care câştigă sub 10 milioane de lei vechi nu beneficiază de nici o facilitate.

Abonamentele pentru pensionari sunt disponibile din 15 februarie a.c., se eliberează semestrial, de la sediul TPL, iar contravaloarea acestora va fi decontată din bugetul municipiului Suceava.

 

 

Legal, subvenţionarea se face pentru categorii defavorizate

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de consilierii PSD Virginel Iordache şi Ovidiu Donţu pentru 22.600 de pensionari, dar numărul a fost majorat ulterior, la iniţiativa primarului Ion Lungu, la 25.165.

Legea privind subvenţionarea serviciilor publice de transport, din 2002, prevede că la stabilirea unor servicii publice subvenţionate de transport se ţine seama de interesul general, social şi economic, de posibilitatea utilizării mai multor moduri de transport în conexiune intermodală, de tarifele şi condiţiile de transport care pot fi oferite beneficiarilor şi de posibilităţile financiare de acoperire a subvenţiilor de la bugetul de stat sau de la bugetele locale.

Pentru satisfacerea unor necesităţi de natură economică, socială sau de mediu, pentru acordarea de facilităţi unor categorii de persoane defavorizate sau provenind din zone defavorizate greu accesibile sau pentru a se asigura capacităţi suficiente de transport pe anumite rute se pot stabili servicii publice subvenţionate de transport rutier intern.

Toţi consilierii municipali au votat în unanimitate pentru abonamentele pensionarilor. Dacă de regulă Instituţia Prefectului verifică hotărârile la care unii consilieri, din diverse motive, se opun, de data aceasta prefectul Orest Onofrei a spus că „şi unde este consensul prea mare este suspect”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura controlează abonamentele pensionarilor.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Prefectura controlează abonamentele pensionarilor2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scutiri trimis de
(20 feb 2008, 13:34:37
Parca sunt prea multe scutiri peste tot. Nu stiu, un pensionar cu pensia de 1000 lei, ajunge , dupa achitarea datoriilor, cu bani mai putini decit cel care are 500 lei sau RONI. Si atunci ? dati scutiri domnilor sa nu mai platim nimic. Sa stim una si buna. poate gresesc, imi cer scuze, dar am dubii cu ac.scutiri .
2.   Termica trimis de
(20 feb 2008, 13:50:44
Dar subventiile pentru caldura nu inseamna de fapt subventionarea Termica? Asta-i conforma cu legislatia europeana? Ce-or fi facand cei de la Consiliul Concurentei de nu verifica legalitatea acestei subventii?
3.   Orest trimis de
(20 feb 2008, 15:48:20
Prefectulsa controleze bazaristii si unii patroni care sant subventionati la cheltuieli si ei nu mai pot de bine
4.   Nemultumire trimis de
(20 feb 2008, 19:11:05
ma indoiesc ca va putea rezolva ceva dumnul prefect

nu am nimic cu pensionarii dar ma indoiesc ca ei circula 30 de zile peluna

80 la suta din salariatii orasului nu castiga zece milioane net pe luna

5.   Prosteala trimis de
(20 feb 2008, 20:18:19
ce este atat de greu nu va dati seama ca pensionari sunt foarte multi si cei mai constiinciosi ei sunt primii care merg la vot si pe cine vor vota?? pe lungu ca le-a dat abonamente gratuite (de la el din buzunar ) iar astea sunt valabile pana dupa vot adica pana in iunie dupa aia sigur nu vor mai fi bani pentru subventionarea abonamentelor iar pensionarii vor fi cei tepuiti (intepati)
6.   Disperare trimis de
(20 feb 2008, 20:35:09
Stmate,d-nule redactor. Sunt un muncitor umil si castig 500 lei ron pe luna -cu tot cu bonuri de masa. Am doi copii si imi platesc zilnic biletul de maxi taxi sau autobuz. Nu am nimic cu aceasta masa de oameni care sunt pensionarii ,insa va rog sa ma credeti ca este prea mult. Zilnic nu au ocupatie ,barbatii pensionari stau in orice moment si te judeca la tot coltu,trag una mica si o iau de la inceput ,iar femeile fac la fel. Se plimba toata Suceava ,ii vezi peste tot dar nu stiu. Oare nu au casa ,nu au nepoti ,nu au o activitate utila. Te urmaresc,te judeca ,te barfesc. Un biet muncitor trebuie sa tina in spate duopa ultimele statistici din taxe si impozite 6 pensionari,4 someri si alocatie la 2 copii. Cineva nu se gandeste. Si eu am sa ajung ca ei,poate,insa nu cred ca este normal.
7.   Nu este corect trimis de
(20 feb 2008, 22:56:30
de ce cand este an electoral se arunca pe piata cate o "bomba" de acest fel? domnule prefect va rugam faceti ordine. asa ceva e strigator la cer. sa le dea si pensionarilor de la sate abonamente gratuite , sa aglomereze si ei zilnic autobuzele locale si elevii sa "mearga pe jos" la scoala , sa nu ocupe scaunele batranilor pensionari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte