Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 156 (8380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Tineret, mândria ţării?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asta din titlu era una din lozincile comuniste utilizate de Ceauşescu şi în general de comunişti pentru a-şi arăta "grijapentru viitorul luminos al patriei". Dincolo de stereotipia formulării, avem de a face cu un adevăr, fiindcă oricare părinte normal se mândreşte cu odraslele sale, orice realizare, oricât de mică, fiind amplificată pe bază de sentimente. Pe de altă parte, părinţii în general îşi doresc caprogeniturile să le urmeze traiectoria în viaţă, să practice dacă se poate aceeaşi meserie, mă rog, să devină un fel de clone, eventual mai elaborate, mai performante. Şi în sport se aplică principiul, marii performeri adesea crescând câte unul sau mai mulţi sportivi care să ducă mai departe realizările lor. Nu întotdeauna însă se ajunge la realizări deosebite, cei mici fiind adesea marcaţi de personalitatea idolilor lor, inclusiv când fac parte din familie. Cazul familiei Hagi e doar unul din multele exemple: nici Pele, Cruyff ori Platini nu au avut parte de realizări cât de cât comparabile cu ale lor din partea copiilor. Unde vreau să ajung? Cred că aţi ghicit: la Naţionalade tineret, cel care în loc de "mândria ţării" este o ruşine continentală, fiind aproape imposibil de imaginat cum se poate caîn 3 meciuri disputate la tine acasă, să nu reuşeşti să înscrii măcar un gol! Nici dacă ar fi fost old boys nu era normal, dar la nici 21 de ani să nu fii în stare să arunci mingea în plasămăcar o dată în vreo 300 de minute (5 ore fără gol, oameni buni!) este chiar o nenorocire! Rămâne doar consolarea (ca o formă nu de miştocăreală, ci mai degrabă de masochism!) că loserii ăştia tineri par clonele perfecte ale loserilor ăi' bătrâni, care şi ei ne mănâncă sănătatea de vreun sfert de veac, de când n-au mai ajuns la vreun Mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineret, mândria ţării?.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tineret, mândria ţării?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei