Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 239 (7240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


NextGen ridică ștacheta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă săptămâna trecută gsp.ro prezenta victoriile pe linie ale jucătorilor ”nextgen” asupra celor maturi, în sferturile turneului de la Beijing, ca fiind un început de schimbare de generație ceea ce era de fapt o simplă validare a calculelor hârtiei, de data asta, la Mastersul de la Shanghai, parcă s-au aliniat mai bine lucrurile. Dacă primul sfert a consemnat victoria scontată a lui Medvedev asupra lui Fognini, favoritul #3 impunându-se în fața favoritului #10, în al doilea sfert s-au înfruntat Djokovic și Tsitsipas. Aici da, se întruneau toate elementele pentru un duel la vârf al generațiilor. Tsitsipas a început prost, 0-2, ca și în semifinala cu Zverev de la Beijing. Atunci a reușit să se redreseze și să câștige setul, dar cu Nole nu i-a mai mers, ba chiar sârbul a dat impresia că joacă destul de lejer, permițându-și lovituri de paradă laolaltă cu greșeli ușoare. Totul până la 5-5 în al doilea set, când Tsitsipas face break-ul aproape din senin, iar apoi închide pe serviciu, nu înainte ca Djokovic să salveze două mingi de meci. Ei bine, în decisiv am putut vedea ce înseamnă un balans de încredere de la un jucător la altul. De unde Tsitsipas dădea reveruri la siguranță, chiar trăgându-se să dea cu dreapta, odată începe să împrăștie reveruri câștigătoare pe ambele părți, în timp ce Djokovic nu mai găsește liniile și începe să transpire la propriu. Jocul mergea clar în favoarea celui tânăr și așa a rămas până la eliminarea liderului mondial. A urmat, pe aceleași coordonate inițiale, Federer cu Zverev. Deși neamțul s-a abătut mult de la curba de performanță care i se prezicea, cu Roger pare a nu se intimida, după cum arată și scorul din întâlnirile directe. Neamțul ia meciul în stăpânire, cu un Federer de nerecunoscut pe rever, așa că primul set se duce repede. Elvețianul începe furios setul secund, face break, dar îl vinde ieftin imediat. Apoi, la 5-5, cedează un game de  serviciu numai pe neforțate, astfel că Zverev servește pentru meci. O face impecabil până la 40-0, cu 3 mingi de meci, după care începe... alt meci! Federer salvează tot și egalează la seturi, nu înainte de a mai salva două mingi de meci în tie-break!

Numai că această revenire a fost un fel de revoltă în urma căreia energia consumată n-a putut fi suplinită de adrenalină. Zverev câștigă și duce la un alt nivel duelul dintre generații. Ultimul sfert va fi furnizat oricum un lup tânăr, ales dintre Thiem și Berrettini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NextGen ridică ștacheta.
 Vizualizări articol: 2056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
NextGen ridică ștacheta4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei