Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 92 (6802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


”Să vezi Napoli (campioană) și-apoi să mori”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De departe, evenimentul ultimei etape disputate de-a lungul și de-a latul Europei este victoria lui Napoli pe terenul lui Juve. Ceea ce ar fi trebuit să se constituie în sărbătoarea unui nou titlu dintr-o insuportabilă numărătoare s-a transformat, în chiar ultimul minut, în speranță pentru scuteriștii din sud. Sceptic, cum sunt de fel, aș spune că mai bine prea târziu decât niciodată, dar de data asta refuz să fiu pesimist. Dictatura torineză nu face bine fotbalului italian, care a ratat calificarea la Mondial, după cum nu face bine nici fotbalului în general. Napoli părea resemnată, făcuse trei egaluri la rând în deplasare, între care de două ori 0-0 la Milano, la cei doi epigoni din oraș. Același scor blestemat, de lacăt italian din alte vremuri, părea că pune punct și acestui campionat, până la acea plutire ireală a lui Koulibaly din minutul 90. Ce urmează? Niște meciuri aparent neutre pentru Napoli, două acasă, două în deplasare, adică maximum de puncte pe hârtie, având în vedere însuflețirea căpătată duminică. Tot două deplasări și pentru torinezi, dar la Inter și la Roma. În tur, când venise vremea meciului Juve-Inter, ultima era pe cai mari, cu pretenții la titlu, reușind să blocheze gazdele tot într-un obsedant 0-0. Nimic mai mult nu și-ar dori acum aproape o întreagă peninsulă, toți tifosi-i celorlalte echipe unindu-se împotriva ”zebrelor”. Inter e departe de iluzia creată astă-toamnă, totuși la un singur punct de echipele romane, ambele clasate pe locuri de Liga Campionilor. Deci atât Inter, cât și Roma, sunt mânate în luptă și de interesul propriu, nu numai de sentimente anti-Juve. Meciul de la Roma se va juca la 10 zile după semifinala cu Liverpool, de asemenea tot la vreo 10 zile de finala Ligii. Deci, chiar și în eventualitatea calificării în finală a romanilor, aceștia n-ar trebui să se menajeze în derby. Să nu uităm că, la începutul lui martie, le-a aplicat o corecție dureroasă napolitanilor, chiar sub Vezuviu. A-i trata cu aceeași monedă pe rivalii din Torino e aproape o obligație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Să vezi Napoli (campioană) și-apoi să mori”.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
”Să vezi Napoli (campioană) și-apoi să mori”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei