Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 92 (6802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Centenarul Marii Uniri

Aviatorul erou Vasile Niculescu a fost comemorat la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi a găzduit ieri, 24 aprilie, o serie de activităţi dedicate comemorării aviatorului Vasile Niculescu, activităţi organizate în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. De la ora 11.00, în prezenţa a numeroși invitaţi, în sala de conferinţe a hotelului Geralds a fost evocată participarea aviatorului înmormântat la Rădăuţi la momentul istoric din anul 1918 și au fost înmânate diplome de merit și plachete pentru promovarea identităţii, culturii naţionale și tradiţiilor locale. Imediat după aceasta, în cimitirul central, la mormântul aviatorului Vasile Niculescu a fost oficiată o slujbă de pomenire de către un sobor de preoţi de la Mănăstirea Bogdana, au fost susţinute alocuţiuni și s-au depus flori și coroane din partea reprezentanţilor formaţiunilor politice, autorităţilor locale și judeţene, autorităţilor de ordine publică, precum și din partea unităţilor de învăţământ din judeţ. În semn de recunoștinţă și omagiu faţă de eroul aviator Vasile Niculescu, escadrila 951 de la Baza aeriană 95 Bacău, din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene, condusă de comandor Bogdan Colţănel, a survolat cimitirul, la fel ca și patru aparate ușoare de la Fly Club Bucovina Suceava.

 

Nistor Tătar: "Fapta aviatorului Vasile Niculescu nu a fost uitată de rădăuţeni"

La manifestare au participat prefectul Mirela Elena Adomnicăi, din partea Consiliului Judeţean Suceava a fost prezent vicepreședintele Marin Gheorghe Niţă, iar din partea Muzeului de Istorie Suceava, Alexandrina Cuţui. Au luat cuvântul Cristian Aioanei, șef cabinet la Consiliul Judeţean Bacău, Vasilică Munteanu, președintele Asociaţiei Naţionale a Arhiviștilor, col. dr. Romeo-Aurelian Popovici, comandantul Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”,  Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Unirii Alba, col. Ovidiu Ieremia, comandant Centru Radiolocaţie MapN, col (r) Nicolae Niga, președintele filialei Cultul Eroilor „Plăieșii”, gen.(r) dr. Vasile Moţoc, președintele ANCMRR Rădăuţi, iar din partea familiei aviatorului erou a participat nepoata sa Astrid Mallet, stabilită în Franţa. La ceremonialul militar au fost prezente trupe din cadrul Ministerului Apărării Naţionale din judeţele Suceava și Botoșani și elevi ai Colegiului Militar Naţional "Ștefan cel Mare" din  Câmpulung Moldovenesc. Primarul Nistor Tatar a declarat: „Eroul aviator Vasile Niculescu ne învaţă pe toţi o lecţie importantă, chiar și după moartea sa. Iubirea faţă de patrie, respectul faţă de ţelurile înalte ale acestei naţiuni sunt mai presus de tot, chiar mai presus de propria viaţă. Fapta aviatorului Vasile Niculescu nu a fost uitată de rădăuţeni, astfel că eroul este cetăţean de onoare al rădăuţenilor și o stradă din municipiu îi poartă numele. Potrivit comunicatului primit la redacţie, evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Rădăuţi, Consiliul Judeţean Bacău, ARPIA Bacău, Asociaţia Cultul Eroilor, ANCMRR Rădăuţi, cu participarea instituţiilor de învăţământ din judeţ și municipiu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aviatorul erou Vasile Niculescu a fost comemorat la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aviatorul erou Vasile Niculescu a fost comemorat la Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei