Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iul 2017 - Anul XXII, nr. 153 (6569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Iarba dracului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cunoscută ca denumire pentru tutun, cred că de data se potriveşte şi pentru gazonul de la Wimbledon. Nu atât pentru accidentarea sărmanei Mattek-Sands, cât pentru deprimanta privelişte care ni se înfăţişează în format HD. Încă din prima săptămână, cenuşiul pământului concurează verdele ierbii, pe linia de fund fiind o adevărată bătătură. Două fete au convenit încă de la începutul meciului să nu mai continue pe un teren secundar, fiind întoarse de arbitru la sentimente mai bune, în timp ce marele Federer aranja cu talpa brazdele sărite din teren! În ritmul ăsta, finalele se vor juca de-a dreptul pe pământ, avantaj Nadal şi... Simona! Sunt încrezător pentru meciul de azi cu Azarenka, sper să regăsesc starea de spirit cu care am scris, după victoria de la US Open 2015, articolul numit Simonadal. Auspiciile sunt bune, Simona a arătat o creştere a nivelului de joc în partida cu chinezoaica Peng, de apreciat fiind şi menţinerea ritmului la vârf.

Altfel, profit de ziua de pauză pentru a supune atenţiei şi alte aspecte, mai puţin arzătoare. Într-una din pauzele de umplutură dintre meciuri, Eurosport a etalat o selecţie TOP 5 Hot Shot, fără alte precizări. Te-ai fi aşteptat la Wimbledon, dar erau de la Australian Open, te-ai fi aşteptat la tot turneul, dar erau doar din finală: două ale lui Nadal, trei ale lui Federer, care a luat partea leului, fiind câştigător. Dar ce vreau să spun este că într-adevăr acele lovituri sunt amuţitoare, venite după schimburi prelungite în care ambii campioni mai reuşeau câte o lovitură deosebită. Deşi am văzut finala în direct, normal, mărturisesc că mi-am amintit de punctele respective doar acum, când le-am revăzut. Pe moment, tendinţa este de a trăi clipa şi apoi de a o arhiva, tensiunea meciului impunând concentrarea pe ceea ce urmează. Ca la lectură, bine zicea cine zicea că important nu e să citeşti, ci să reciteşti!

Revenind la Wimbledon, faza turneului consider că a furnizat-o învinsul Monfils, în meciul său cu Mannarino: la o minge pe contre-pied, Monfils n-a frânat cu faţa la joc pentru a reveni, ci s-a rotit în jurul axei sale şi a plesnit „pe neve” cu reverul, lovitură care s-a transformat într-un passing în lung de linie (pe YouTube, căutaţi după „Monfils 360 winner”)!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iarba dracului.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Iarba dracului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei