Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Trei plus Ibra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De ceva vreme, trei dintre fotbaliştii cei mai buni din lume sunt accidentaţi. Am spus „dintre...” şi nu doar „cei mai buni” fiindcă dincolo de cei trei există şi fenomenul Ibrahimovici, cel căruia „Gazeta Sporturilor” de ieri îi dedică unul dintre editoriale. Eu sunt unul dintre cei care chiar îi dau dreptate 100% când afirmă că indiferent de clasamente şi de trofee, el este cel mai bun din lume. Iar asta o spun, o repet şi răs-repet deşi se ştie că sunt fan Real Madrid şi implicit CR7. Ibrahimovici n-a obţinut niciodată trofeul suprem individual (şi probabil că nici nu-l va obţine decât dacă, să zicem, PSG va câştiga Champions' League, ceea ce e greu de presupus) fiindcă nu şi-a găsit niciodată locul în vreo echipă care cu el în teren să realizeze mari performanţe. Iar asta probabil fiindcă nici un antrenor n-a fost capabil să construiască jocul echipei sale în jurul lui Ibra, inclusiv (sau mai ales) Pep Guardiola care nici n-avea cum să-l facă pe cel mai „dezlegat” fotbalist al lumii o biată rotiţă a mecanismului tiki-taka. Ibra, la fel ca Ronaldo, este din familia celor puţini de tot capabili să câştige singuri un meci. Dovada au dat-o ambii în meciul de baraj dintre Portugalia şi Suedia, când n-au mai încăput şi alţii pe lista de marcatori. Numai că Ronaldo a avut parte de antrenori care să priceapă cum trebuie jucat el, în timp ce Ibra a beneficiat de acest tratament doar la naţională (care nu este dintre cele de top) iar la echipa de club abia acum. Cu toate astea, nici la anul n-are vreo şansă la Balonul de Aur, deoarece câştigătorul va fi ales dintre cei care joacă la World Cup. Aşa că şi dacă PSG câştigă Champions' League, Ibra tot nu va avea şansa lui Ribery de anul acesta. Rămâne ca premiu de consolare doar trofeul pentru cel mai frumos gol al anului (care anul trecut i-a fost realmente furat), clasament în care Ibra poate ocupa de unul singur primele 3 locuri! Iar când lumea sportului se declară ofuscată de declaraţiile lui, să facă bine să-şi amintească de Cassius Clay. Şi el zicea că-i cel mai bun, şi parcă abia după ce s-a retras şi-au dat seama cu toţii că era chiar aşa.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei plus Ibra.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei plus Ibra5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei