Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activitate

,,Ne luăm la revedere de la anotimpul toamna!’’, la Grădinița „Țăndărică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub sloganul ,,Ne luăm la revedere de la anotimpul toamna!’’, miercuri, 27 noiembrie, cei 370 de preșcolari ai Grădiniței „Țăndărică” din Burdujeni au participat la activitatea extracurriculară ,,Carnavalul toamnei’’, desfășurată în sala de festivități a instituției.

Acțiunea a avut drept scop valorificarea cunoştinţelor şi deprinderilor preşcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic ,,Farmecul toamnei’’, derulat în ultimele cinci săptămâni, în cadrul căruia au fost abordate conținuturi referitoare la caracteristicile anotimpului toamna, bogățiile toamnei (fructe, legume, flori) etc.

Cu mic, cu mare, copiii, însoțiți de părinți, costumați în fructe, legume, flori de toamnă, norișori, vânt, păsări, și-au petrecut timpul liber într-o manieră plăcută și relaxantă, alături de cei doi animatori – Zâna Toamnă și Barza, care au moderat activitatea, conferindu-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată și un scop educativ.

Preșcolarii și-au manifestat capacitățile artistice prin diferite forme: brainstorming, cântec, dans, poezie, pictură, desen, colaj, ghicitori și, nu în ultimul rând, jocuri de mișcare și distractive.

Costumațiile de carnaval au fost apreciate în cadrul unei parade în care fiecare micuţ a defilat pe podiumul improvizat.

Acțiunea s-a înscris în calendarul activităților educative și extrașcolare în cadrul căruia se desfășoară cel puţin o activitate de acest fel pe lună, cu scopul implicării preşcolarilor în acţiuni care să răspundă preocupărilor şi intereselor acestora, punând în valoare talentele şi capacităţile lor în diferite domenii, stimulându-i să participe la acţiuni variate în contexte nonformale.

Potrivit Laurei Ropotă, consilier educativ al grădiniței, ,,din dorinţa de a promova un învăţământ de calitate, modern, flexibil, stimulativ şi creativ, bazat pe experienţă, performanţă, tradiţii şi valori într-un parteneriat real grădiniţă-comunitate, Grădiniţa <Ţăndărică>nu rămâne niciodată indiferentă faţă de marea bogaţie de forme de educaţie extraşcolară. Apropierea de idealul educaţional al şcolii româneşti se poate realiza doar dacă între educaţia formală, informală şi nonformală se desfăşoară o fuziune productivă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Ne luăm la revedere de la anotimpul toamna!’’, la Grădinița „Țăndărică”.
 Vizualizări articol: 2263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
,,Ne luăm la revedere de la anotimpul toamna!’’, la Grădinița „Țăndărică”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei