Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voturi şi interese

Viceprimar nou la Vicovu de Sus, în urma unei alianţe ciudate între PDL şi PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local din Vicovu de Sus s-a reunit vineri, după un an în care practic nu a funcţionat. Iar prima decizie care s-a luat a fost aceea de înlocuire din funcţie a viceprimarului liberal, Gheorghe Cozorici. Interesant este că alianţa PNL-PDL care a funcţionat după alegerile din iunie 2012 s-a făcut praf şi pulbere, în favoarea unei noi alianţe, între PDL şi PSD. De altfel, ca urmare a noilor poziţionări, în funcţia de viceprimar a fost ales un consilier local din partea PDL, Petru Cornea.

Propunerea de demitere a lui Gheorghe Cozorici a venit din partea primarului PSD din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor. Motivul pentru care s-a solicitat înlocuirea din funcţie a lui Cozorici a fost acela al absenţelor de la serviciu începând cu luna martie a acestui an.

De altfel, în cursul acestui an, între primar şi viceprimar a mai existat un conflict pe aceeaşi temă. La vremea respectivă, Gheorghe Schipor a refuzat să achite salariul pe care viceprimarului din Vicovu de Sus trebuia să-l încaseze, justificându-se că Gheorghe Cozorici nu a semnat condica de prezenţă, deşi nicăieri nu este stipulată o asemenea obligaţie. Totul a revenit la normal la acea vreme după ce la Vicovu de Sus a fost trimis Corpul de Control al Prefecturii Suceava.

La alegerile de vineri, 29 noiembrie, demiterea lui Gheorghe Cozorici a fost luată cu zece voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, în timp ce patru dintre consilierii locali au absentat. În condiţiile în care PSD şi PDL au câte opt consilieri locali, este clar că o parte dintre aleşii democrat-liberali au „uitat” de alianţa care funcţiona după alegerile din iunie 2012 şi care a dus la alegerea liberalului Gheorghe Cozorici în funcţia de viceprimar.

Noul viceprimar, Petru Cornea, a fost ales cu unanimitatea voturilor consilierilor prezenţi, adică 13.

Gheorghe Cozorici a declarat că demiterea lui s-a realizat în mod ilegal, motiv pentru care va ataca în instanţă Hotărârea de Consiliul Local de vineri.

„Este de-a dreptul hilar ce se întâmplă. Eu sunt acuzat că nu am venit la serviciu din luna martie, dar consilierii locali de la PSD au absentat un an întreg. Eu m-am luptat ca acest Consiliu Local să nu se dizolve şi în final aceasta este răsplata de care am parte. S-a ajuns aici ca urmare a unui troc murdar între primarul PSD de la Vicovu de Sus şi Dumitru Mihalescul, responsabilul de zonă al PDL, cel care a convins câţiva consilieri locali pentru a vota în favoarea demiterii mele”, a arătat Gheorghe Cozorici. 

Activitatea Consiliului Local Vicovu de Sus a fost practic blocată pe tot parcursul anului 2013, bugetul pentru anul în curs nefiind votat nici până în prezent. Pentru că aleşii locali nu s-au reunit o perioadă mai îndelungată, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a depus o cerere în instanţă prin care solicita dizolvarea Consiliului Local Vicovu de Sus. Cererea a fost admisă la Tribunalul Suceava, dar în recurs, Curtea de Apel Suceava a ajuns la concluzia că nu sunt motive pentru dizolvare, astfel încât activitatea trebuie să continue în actuala formulă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimar nou la Vicovu de Sus, în urma unei alianţe ciudate între PDL şi PSD.
 Vizualizări articol: 2662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viceprimar nou la Vicovu de Sus, în urma unei alianţe ciudate între PDL şi PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jicovenii şi unirea trimis de
( 3 dec 2013, 11:58:05
Cu puţin timp în urmă eraţi uniţi în PSDR,apoi PSD,dar interesele de grup ,personale au făcut dezbinarea socialistă într-un peisaj nou partidul DA.Iată-vă uniţi în "cuget şi-n simţire" pentru a doua oară,vreţi să fi-ţi înaitea Basarabiei cu România ! Bravo dragi tovarăşi şi pretini.
2.   Comentariu trimis de
( 3 dec 2013, 19:51:26
GRIM1 tu esti unul dintre cei care ati lipsit de la ora de limba romana cand s-a predat pronumele personal....:)))))....vai de capul vostru de postaci....va pricepeti la toate voi...insa in cerebele aveti multimea vida...
3.   Succes trimis de
(11 dec 2013, 08:55:54
Daca reusiti sa faceti treaba buna pt.Vicov , nu conteaza culoarea politica.Este f.important intr-o primarie sa fie la conducere oameni gospodari(mai ales viceprimarul care de obicei se ocupa cu gospodarirea comunei)care sa colaboreze pt.binele comunei , iar daca acest Cornea seamana cu seful sau Flutur , viitorul este bun pt.comuna.Lasati oamenii sa-si faca treaba , aliantele politice nu au valoare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei