Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arhiva fotografică a cotidianului Herald Tribune va fi scoasă la vânzare în noiembrie

Aproximativ 2.500 de fotografii din arhiva cotidianului Herald Tribune, lansat în urmă cu 125 de ani, vor fi scoase la vânzare în luna noiembrie, după ce vor face obiectul unei expoziţii vernisate la Paris, potrivit unui anunţ făcut miercuri de casa de licitaţii Hotel Drouot, citată de AFP.

Aceste fotografii, grupate în 300 de loturi, urmăresc "Istoria secolului al XX-lea şi, în particular, istoria relaţiilor politice, diplomatice, sociale şi culturale între Statele Unite ale Americii şi Europa", a precizat casa de licitaţii Drouot.

De la un portret care îl surprinde pe Leonid Ilici Brejnev (Secretarul General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, n.r.) şoptind ceva la urechea lui Richard Nixon (preşedinte al SUA între 1969 şi 1974, n.r.) la imagini cu Igor Stravinsky, Jean Cocteau, Gary Grant, Charles De Gaulle, John Lennon şi Maxim Gorki - acestea sunt câteva din miile de fotografii de epocă care vor fi scoase la licitaţie, ale căror estimări pot ajunge la câteva mii de euro.

Potrivit casei de licitaţii, fotografiile scoase la vânzare au fost folosite zi de zi pentru ilustrarea materialelor publicate în Herald Tribune, fiecare eveniment surprins în aceste imagini fiind legendar.

Multe dintre aceste fotografii poartă urme de decupare făcute cu cerneală. De asemenea, pe verso sunt trecute referinţele tehnice şi datele de publicare, a mai spus reprezentanţii casei de licitaţii.

În 1866, James Gordon Bennett Jr. a moştenit New York Herald, înainte de a emigra la Paris, în 1887, unde a lansat în acelaşi an ediţia pariziană a cotidianului. Ulterior, în 1924, Paris Herald a fost cumpărat de Ogden şi Helen Reid, iar în 1967 a devenit International Herald Tribune.

După anul 2003, cotidianul a fost integrat grupului de presă The New York Times.

Fotografiile vor fi expuse în premieră la Cercle France-Amériques din Paris, între 29 octombrie şi 13 noiembrie, înainte de a fi prezentate şi la salonul Paris Photo (15 - 17 noiembrie). Ele vor putea fi văzute şi între 17 şi 19 noiembrie, înainte de licitaţie, care este programată pentru data de 19 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiva fotografică a cotidianului Herald Tribune va fi scoasă la vânzare în noiembrie.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arhiva fotografică a cotidianului Herald Tribune va fi scoasă la vânzare în noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei