Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 apr 2010 - Anul XV, nr. 78 (4369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meniu sănătos de Paşte

Românii aproape că nu concep ca masa de Paşte să nu fie una îmbelşugată. Gospodinele se întrec în cozonaci, preparate din carne de miel şi ouă cât mai frumos încondeiate.

Cu toate că suntem tentaţi să dăm iama în toate aceste bunătăţi, Florentina Opriş ne îndeamnă să ne gândim în primul rând la sănătate şi să fim moderaţi.

Reguli de bază :

Beţi un pahar de apă cu o jumătate de ora înainte de masă

Consumaţi friptura numai împreună cu legume

Desertul trebuie servit ca o masă separată

Nu mâncaţi între mese

Faceţi cel puţin 10 minute de mişcare după masă de prânz

 

Bătălia caloriilor :

O persoana cu o greutate normală nu ar trebui să consume peste 1800 de calorii. Iată, însă, care este valoarea calorică a produselor tradiţionale de Paste :

O felie de cozonac, care cântăreşte în jur de 100 de grame, are circa 400 de calorii.

1 ou fiert– 170 de calorii. Trebuie menţionat că este foarte bogat în lipide, nocive pentru organism.

Carnea de mielnu are foarte multe calorii, 100 de grame – cam 300 de calorii, dar şi ea conţine foarte multe lipide.

Drob de miel– o porţie, adică 100 de grame, poate să ajungă şi la 600 de calorii.

Ciorba de miel– porţia normală are în jur de 700 de calorii.

Vinul– un pahar se ridică la 300 de calorii.

 

Sfaturi :

În cazul în care am consumat multe vegetale şi fructe în perioada postului, organismul a fost ocupat să elimine toxinele din organism. De aceea, nu este indicat ca la prima masă după post să încarci organismul cu foarte multe calorii.

Nu trebuie să mâncăm din toate la grămadă. Păstrăm desertul ca masa separată.

Salata elimina toxinele şi ajuta digestia. Consumaţi cat mai multa !

Este interzis să ne trântim în pat pentru a ne odihni după masa de prânz. Este indicat să facem minim 10 minute de mişcare, o plimbare în parc fiind ideală.

Dacă facem excese, a doua zi ar fi bine să consumăm numai fructe, în special mere. Dacă nu putem, masa de prânz şi cina trebui să fie foarte săracă în proteine (fără ouă, carne).

E bine să bem cel puţin 2 litri de apa pe zi.

 

Pe Florentina Opriş o puteţi urmări în fiecare sâmbătă, la “Sport, dieta şi o vedeta”, la Prima TV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meniu sănătos de Paşte.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meniu sănătos de Paşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei