Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Competiţia ţinutelor de gală va fi extrem de dură pe covorul roşu de la Cannes

Concurenţa este acerbă nu doar pe marile ecrane, ci şi pe covorul roşu la Festivalul de Film de la Cannes, unde vedete din lumea întreagă vor rivaliza în eleganţă şi strălucire, cu creaţii ale marilor case de modă, care îşi dispută simpatia starurilor pentru a-şi face reclamă, informează AFP.

"Sunt puţine case de modă în acest an, dar concurenţa va fi puternică", a declarat Elie Saab.

Micile case de modă nu pot fi favorite în această cursă a eleganţei, chiar dacă, uneori, starurile cinematografiei mondiale reuşesc să producă surprize plăcute, aşa cum a reuşit Sharon Stone în urmă cu câţiva ani, când a purtat la Cannes o creaţie Guy Laroche.

Pentru a îmbrăca o celebritate la un festival de film de o asemenea amploare, casele de modă au nevoie de un buget costisitor, pentru a acoperi costul de producţie al rochiilor, dar şi pentru "a le oferi cadouri, pentru a le invita la diverse petreceri", unde actriţele vor fi intens fotografiate.

"Există chiar şi anumite persoane care le plătesc (pe actriţe, n.r.) pentru a le purta creaţiile", a declarat o sursă din lumea modei. Această informaţie a fost, însă, categoric dezminţită de marile case de modă, care au insistat asupra caracterului "amical" al acestui "schimb" pe care îl fac, în fiecare an, cu actriţele celebre invitate la festival.

Pentru marile case de modă, Festivalul de Film de la Cannes a devenit, alături de gala premiilor Oscar, unul dintre principalele evenimente mediatice ale anului, firmele mobilizându-se exemplar pentru a le împrumuta actriţelor rochii, accesorii şi bijuterii.

"Trebuie dusă multă muncă de convingere pentru ca actriţele să vină să ne vadă colecţiile", a mărturisit Elie Saab. Reprezentanţii altor case au declarat că nu le solicită niciodată pe actriţe, ci acestea vin din proprie iniţiativă la ei, aşa cum este cazul casei Chanel.

În afara actriţelor care sunt imaginea Chanel, precum Anna Mouglalis, casa va asigura ţinutele preşedintei juriului de la Cannes, actriţa franceză Isabelle Hupert. Ea va primi din partea casei Chanel "o garderobă completă", din care nu va lipsi o rochie special creată de celebrul designer Karl Lagerfeld. Actriţele Asia Argento şi Robin Wright Penn, membre în juriul competiţiei oficiale, au contactat aceeaşi casă pariziană, care speră să le îmbrace şi pe clientele ei "fidele", precum Diane Kruger sau Penelope Cruz.

Marile case de modă sunt foarte vigilente în privinţa actriţelor care le vor purta creaţiile. "Nu există neapărat vreun criteriu", spun reprezentanţii casei Dior, însă rochia trebuie "să corespundă actriţei şi imaginii casei de modă".

Creatorii casei Chanel au declarat că ei optează întodeauna "pentru calitate, nu pentru cantitate". "Dacă Pamela Anderson mă va suna mâine, o voi refuza", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai celebrei case franceze.

Alegerea ţinutelor de gală se face, în general, la Paris. "Organizăm cât mai multe probe, pentru a putea face ultimele retuşuri la Paris şi pentru a avea rochiile deja pregătite şi deja atribuite atunci când sosim la Cannes", au explicat reprezentanţii casei Dior. Ţinutele de gală, care valorează adeseori mai multe mii de euro fiecare, sunt transportate la Cannes cu ajutorul un camioane blindate.

Dior îmbracă "un mic număr de douăzeci de actriţe" şi, în afară de ţinutele lor, va aduce la Cannes aproximativ o sută de alte rochii, care vor sta la dispoziţia celorlalte actriţe şi personalităţi, ţinutele fiind expuse într-un hotel renumit.

Casa Chanel, care va trimite şi ea o mică echipă la Cannes, a prevăzut "câteva rochii de siguranţă" pentru starurile pe care le îmbracă.

În opinia experţilor din modă, cel mai mare pericol este "să îmbraci cu aceeaşi rochie două actriţe, în aceeaşi seară, pe acelaşi covor", au mărturisit designerii casei Elie Saab, care notează cu mare meticulozitate, de mulţi ani, "cine poartă şi ce poartă".

Aceste rochii, care nu pot fi purtate decât o singură dată, trebuie returnate, în principiu, chiar dacă se întâmplă uneori ca ele să fie oferite actriţelor. Cel mai adesea, actriţa păstrează "un mic accesoriu, o poşetă sau o pereche de pantofi care i-a plăcut", au explicat stiliştii casei Dior.

Foarte rar, actriţele păstrează rochiile şi accesoriile fără o autorizaţie prealabilă. Reprezentanţii casei Chanel păstrează vie în minte amintirea unei vedete care nu a dorit să restituie o rochie extrem de scumpă şi se bucură că, anul acesta, ea nu a mai îndrăznit să îi contacteze, fără a preciza, însă, numele ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Competiţia ţinutelor de gală va fi extrem de dură pe covorul roşu de la Cannes.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Competiţia ţinutelor de gală va fi extrem de dură pe covorul roşu de la Cannes0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei