Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muntele Everest şi monstrul din Loch Ness, printre propunerile pentru "Cele 7 minuni ale naturii"

Monstrul din Loch Ness, Marele Canion, Marea barieră de corali şi muntele Everest se numără printre propunerile pentru lista "Celor şapte noi minuni ale naturii", care vor fi alese în urma unui sondaj realizat în lumea întreagă, informează telegraph.co.uk.

Cele 261 de propuneri provin din 222 de ţări şi includ unele din cele mai faimoase vârfuri muntoase, lacuri şi alte atracţii ale naturii.

Campania "The New Seven Wonders" ("Noile şapte minuni ale lumii") este organizată de o asociaţie non-profit cu sediul în Elveţia şi a primit 441 de nominalizări prin internet, de la începutul procesului de selecţie, în 2007.

Iniţial, organizatorii au ales câte un loc din fiecare ţară, alcătuind astfel o listă cu 222 de propuneri, dar numărul total a ajuns la 261, prin includerea propunerilor care sunt împărţite de două sau mai multe state - cum este cazul cascadei Niagara şi al lui Lake Superior, împărţite de Canada şi Statele Unite, sau a masivului Matterhorn, situat în Elveţia şi Italia.

Procesul de votare se va derula până pe 7 iulie 2009. Înregistrarea fiecărui utilizator pe site-ul îi va împiedica participanţi să voteze de două ori.

Un juriu alcătuit din experţi în patrimoniul natural, condus de Federico Mayor, fostul director UNESCO, va stabili lista celor 21 de finalişti, ce vor fi anunţaţi în iulie 2009.

Cei şapte câştigători urmează să fie aleşi într-o etapă ulterioară, de către public, în urma unui proces de votare care va dura până în 2011. Votul va fi exprimat prin internet, telefon şi sms-uri.

Aproximativ 100 de milioane de persoane au votat în cadrul procesului de selecţie a "Celor şapte noi minuni ale lumii create de om". Câştigătorii, aleşi în iulie 2007, au fost piramidele de la Gizeh (Egipt), Colosseum (Italia), Marele Zid Chinezesc (China), Taj Mahal (India), cetatea Petra (Iordania), statuia lui Iisus din Rio de Janeiro (Brazilia), ruinele oraşului Machu Picchu (Peru) şi piramidele maya de la Chichen Itza (Mexic).

UNESCO îşi actualizează în permanenţă lista Patrimoniului Mondial, care în prezent include 878 de situri naturale şi arhitecturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muntele Everest şi monstrul din Loch Ness, printre propunerile pentru "Cele 7 minuni ale naturii".
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Muntele Everest şi monstrul din Loch Ness, printre propunerile pentru "Cele 7 minuni ale naturii"3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei