Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2008 - Anul XIII, nr. 54 (3735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretele unei relaţii reuşite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbaţii au anumite nevoi emoţionale, pe care femeile ar trebui să le cunoască. Dacă vreţi ca relaţia dumneavoastră să fie mereu ca în filme, tot ce aveţi de făcut este să vă „ajutaţi” partenerul să rămână mereu îndrăgostit.
Bărbaţii se întreabă mereu dacă într-o relaţie există un moment anume sau un eveniment care declanşează dragostea, ori dacă iubirea există încă de la început. Răspunsul la această dilemă nu este foarte clar, dar sunt anumite elemente după care domnii se pot ghida. Un bărbat are anumite nevoi emoţionale care trebuie satisfăcute înainte ca el să se simtă cu adevărat legat de o femeie. Poate de aceea, în mod conştient sau nu, când simte că partenera este „ideală” din acest punct de vedere, de-abia atunci se simte capabil şi dornic să se implice cu adevărat.

Îndrăgostit ca în prima zi

În momentul în care sunt nehotărâţi într-o relaţie, bărbaţii au patru dorinţe importante, care câteodată sunt îndeplinite chiar şi de gesturi care dumneavoastră vi se par banale şi neimportante. Luaţi aminte la ele şi veţi reuşi să vă faceţi iubitul să rămână îndrăgostit de dumneavoastră ca în prima zi.
Prima dorinţă a unui bărbat este aceea de a-şi proteja partenera. Iubitul dumneavoastră se simte extraordinar dacă are ocazia să vă apere de „cele rele”, aşa că daţi-i ocazia să se simtă „util” şi apoi mulţumiţi-i pentru ajutor. Asta îl poate face să se simtă „erou”.

Cereţi-i părerea sau daţi-i ceva de făcut. Rugaţi-l să repare sau să construiască pentru casă, pentru că sarcinile mărunte, dar concrete reprezintă o modalitate de a vă apropia şi, în acelaşi timp, îi alimentează orgoliul.

În afară de asta, acţionaţi pe plan psihologic: purtaţi haine din materiale delicate, pentru că astfel de texturi vă accentuează latura feminină şi delicată, ceea ce îi ascute lui instinctele amoroase.
Bărbaţii îşi doresc la fel de mult ca femeile să strălucească. Sunt de cele mai multe ori nesiguri pe ei şi au nevoie să ştie că sunt respectaţi şi apreciaţi. Arătându-i respect şi dovedindu-i că îl apreciaţi, îl veţi apropia şi mai mult. Încercaţi să îl faceţi fericit. Râdeţi împreună, priviţi filme haioase, înveseliţi-l când este morocănos. Dacă reuşiţi să păstraţi o atmosferă destinsă în orice situaţie, încet-încet el va deveni dependent de dumneavoastră. În timpul liber, practicaţi jocuri care solicită intelectul, precum Scrabble sau şah, sau faceţi puzzle-uri. Deşi pare ciudat, trebuie să ştiţi că acest gen de competiţie inofensivă îl poate ajuta să se simtă mai sigur pe el.

Libertate şi confort

Orice bărbat îşi doreşte să se simtă liber într-o relaţie. Chiar şi bărbaţii care nu au probleme emoţionale au nevoie să-şi asigure şi să-şi menţină identitatea chiar şi după ce au început să facă parte dintr-un cuplu.
Pentru a-l ajuta să nu simtă nici o constrângere şi să nu se simtă „legat” din punct de vedere social, refuzaţi-l din când în când. Nu numai că se va simţi uşurat şi va avea mai multă încredere, dar va începe să fie mai interesat de ceea ce faceţi dumneavoastră. Pentru a-i întări impresia că relaţia dumneavoastră nu este o temniţă, împărtăşiţi-i propriile temeri.
De exemplu, dacă este cazul, vorbiţi-i despre teama dumneavoastră de implicare. Astfel, el se va simţi uşurat că „înotaţi în aceleaşi ape” şi nu va avea senzaţia că dumneavoastră încercaţi cu orice preţ să îl prindeţi.

În afară de aceste aspecte, trebuie să ştiţi că îi oferiţi cel mai bine partenerului libertate respectându-i intimitatea, pentru că un spaţiu care să fie numai al lui este perceput de bărbat ca un simbol al independenţei sale. Convingeţi-l că îi respectaţi acest spaţiu: nu „invadaţi” dulapurile lui cu hainele dumneavoastră şi nu trageţi cu ochiul la telefonul mobil pentru a vedea cine îl sună.
Cea de-a patra dorinţă pe care o are un bărbat într-o relaţie este aceea de a se simţi confortabil. Ştiinţific vorbind, dragostea este, de fapt, un proces de dezvoltare a unui ataşament emoţional, care apare în momentul în care oxitocina, aşa-numitul hormon al dragostei, invadează creierul. Puteţi elibera acest hormon şi în mod „artificial”, convingându-vă partenerul că vă potriviţi. În momentul în care se simte confortabil în prezenţa dumneavoastră, el încetează să se mai gândească la relaţia pe care o aveţi şi începe să o trăiască şi să se bucure de ea.

Armele unei femei

Pentru a-l face să se simtă în apele lui în preajma dumneavoastră, lăsaţi-l din când în când să vă privească în momentele în care vă aranjaţi pentru a ieşi în oraş. O asemenea permisiune sporeşte sentimentul de intimitate, pentru că el îşi dă seama că un astfel de ritual nu este urmărit de oricine. Dar aveţi grijă să îl lăsaţi să asiste doar la aplicarea machiajului, în nici un caz nu îi „prezentaţi” alte procedee tipic feminine pe care bărbaţii nu le înţeleg şi pe care, probabil, ar prefera să nu le vadă.
Pentru a crea o atmosferă de confort, gătiţi împreună. Cu cât petreceţi mai mult timp împreună pregătind masa, cu atât mai mult el va asocia cu imaginea dumneavoastră plăcerea de a consuma ce aţi pregătit împreună.

În fine, pentru a spori senzaţia de confort şi pentru a-l face să se simtă ca acasă, dormiţi împreună: astfel îi îngăduiţi să vă privească în cea mai relaxată stare şi îi demonstraţi că aveţi încredere în el.

Şi apoi, de la confort la dragoste nu mai e decât un pas.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele unei relaţii reuşite.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Secretele unei relaţii reuşite4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un tip de femeie trimis de
( 5 mar 2008, 12:36:37
Toate astea de mai sus se pot aplica de maxim 5% din femei. Restul au o cu totul alta agenda. Acest 5% sa zic, reprezinta femeile sigure pe ele, fara acea rautate instinctiva a femeilor, fara supradoza de gelozie si paranoia, si care sunt in stare sa aprecieze un barbat langa ele, sa il inteleaga si sa il iubeasca asa cum este (desigur, tot 5% din barbati pot fi compatibili cu acest 5% din femei. Petru ca de altfel barbatii sunt caposi, orgoliosi, nu accepta ca femeia poate avea si dreptate, etc).

Articolul, desi poate fi usor criticat ca nu are nici o treaba cu realitatea, el este totusi aplicabil, si sunt niste lucruri de bun simt pe care toti ar trebui sa le facem.

Parerea mea
2.   Mam trimis de
( 5 mar 2008, 13:58:43
ne-ai ametit de tot....
3.   Ciumpalacilor trimis de
( 5 mar 2008, 14:36:05
mai ciumpalacilor sunt putin femei care stiu cum sa-si tina barbatii aproape. majoritatea nu se comporta cum trebuie si dupa aia tot ele sunt cele care se plang. in societatea de azi timpul nu mai are rabdare cu noi. totul o ia razna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de gogonele 6 porţii - 60 minute 600g roşii verzi (necoapte) 3 morcovi 2 cepe 50ml ulei 400g cartofi 1 l borş 1 leg. leuştean ± sare, piper Tăiaţi gogonelele în bucăţele şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei.... Citeşte