Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2008 - Anul XIII, nr. 54 (3735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Randament minim garantat pentru pensiile private

Propunerea de introducere a unui randament minim garantat egal cu rata inflaţiei pentru contribuţiile la pensiile private obligatorii (Pilonul II) este susţinută de 84% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 18 şi 44 de ani, conform unui sondaj realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje (IMAS).

La cererea Grupului de Economie Aplicată (GEA), IMAS a realizat un sondaj pe tema pensiilor private obligatorii pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.245 de persoane (din care 602 persoane între 18-44 de ani, grupa de vârstă în care se regăsesc contributorii la pensiile private obligatorii).

"Susţinerea pentru introducerea unui randament minim garantat egal cu inflaţia este mai mare în rândul populaţiei mai educate (86% din cei cu studii superioare, faţă de 60% din cei cu până în 8 clase), dar este oricum majoritară pe toate grupele de vârstă, de educaţie, de venit, de regiuni şi de statut social", se arată într-un comunicat al GEA.

Potrivit rezultatelor sondajului, doar 5% dintre cei intervievaţi au respins ideea introducerii unui randament minim garantat.

Majoritatea populaţiei consideră că această garanţie ar trebui oferită de administratorii fondurilor de pensii şi de stat, în ultima instanţă (48% din grupa 18-29 ani şi 57% din grupa 30-44 ani), se mai arată în comunicat.

Sondajul a evidenţiat că gradul de informare al populaţiei cu privire la pensia privată obligatorie este ridicat, peste 90% din rândul celor cu vârsta cuprinsă între 18-44 ani.

Totodată, pensia privată obligatorie este privită ca o sursă importantă de venit la pensionare de către 70% din populaţia între 18-29 ani şi 60% din populaţia între 30-44 ani.

Majoritatea contributorilor la pensia privata obligatorie (50%) aşteaptă de la aceasta un venit sigur, dar nu foarte mare, în timp ce numai aproximativ 10% preferă un venit riscant, dar care poate fi foarte mare.

"Profilul dominant al contributorilor la pensia privată obligatorie este, aşadar, de aversiune la risc. În plus, o pondere importantă (14% pentru grupa 18-29 ani, 20% pentru grupa 30-44 ani) o reprezintă cei care nu aşteaptă nimic de la pensia privată obligatorie, considerând acei bani drept pierduţi", se spune în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Randament minim garantat pentru pensiile private.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Randament minim garantat pentru pensiile private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pensia tip vantu trimis de
( 5 mar 2008, 14:59:28
ue nu am obligatia de acontribui la pensia privata,dar ii depling pe cei obligati de un parlament iresponsabil sa contribuie la un fond FNI,necontrolabil si mafiot.vor ramine saracii la batrinete fara nici un sprijin.pe cine sa tragi la raspundere peste 3o ani/?ROMANIA ESTE OTARA CONDUSA DE HOTI CARE TREBUIE DESFIINTATA SI ARONDATA PE BUCATI TARILOR VECINE sau direct AFRICII DE SUD

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de gogonele 6 porţii - 60 minute 600g roşii verzi (necoapte) 3 morcovi 2 cepe 50ml ulei 400g cartofi 1 l borş 1 leg. leuştean ± sare, piper Tăiaţi gogonelele în bucăţele şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei.... Citeşte