Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Românii consumă şi cheltuiesc mai mult decât bulgarii

Cheltuielile private de bunuri de larg consum au crescut cu 12% în primele şase luni ale acestui an, în România, ritm superior celui din ţările vecine, dezvoltarea comerţului modern contribuind semnificativ la această evoluţie, potrivit unui studiu al institutului de cercetări de piaţă GfK.

"În timp ce ratele trimestriale de creştere la bulgari se ridică la 4%, în medie, în România apetitul pentru consum a condus la creşteri de 12% în moneda naţională în primele şase luni ale anului 2007.Dezvoltarea comerţului modern a contribuit semnificativ la trendul ascendent al consumului, el atingând pragul de 37% în 2007, faţă de 32% în 2006, în timp ce la vecinii noştri ajunsese, anul trecut, la 23%", se mai arată în studiul citat.

Un aport semnificativ în dezvoltarea comerţului modern în România l-a avut expansiunea hipermarketurilor, precum şi cea a magazinelor de tip discount, care au ajuns la cote de piaţă de 13%, respectiv 5%.

"În ciuda dezvoltării mai puternice a comerţului modern, continuăm să plătim preţuri semnificativ mai mari pe produse de larg consum, decât o fac bulgarii", informează studiul GFK.

În ceea ce priveşte nivelul preţurilor la principalele categorii de FMCG (Fast Moving Consumer Goods - Bunuri de larg consum - n.r.), acestea au fost anul trecut, în medie, cu 40% mai mari în România decât în Bulgaria, pentru coşul de produse analizat, iar diferenţele nu par să se reducă.

Cele mai mari diferenţe au fost înregistrate la detergenţii manuali de vase (+129%), băuturi răcoritoare carbogazoase (+132%) şi iaurturi (+116%).

Sunt, însă, şi câteva categorii la care bulgarii ne sunt superiori în ceea ce priveşte preţul mediu, cum ar fi muştarul şi cafeaua instant.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii consumă şi cheltuiesc mai mult decât bulgarii.
 Vizualizări articol: 273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii consumă şi cheltuiesc mai mult decât bulgarii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei