Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 129 (8046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Biblioteca Bucovinei

Elevi și profesori prezenți vineri la acțiunea „Ciprian Porumbescu - Balada Sufletului Românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți elevi și profesori suceveni au participat vineri, 3 iunie, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” - Sala de Artă „Elena Greculesi”, la manifestarea omagială „Ciprian Porumbescu - Balada Sufletului Românesc”.

Directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, dr. Gabriel Cărăbuș, a spus la debutul acțiunii că pe lângă faptul că Ciprian Porumbescu a fost un mare violonist, compozitor, teolog, el a fost și un mare patriot, întruchipând în scurta sa existenţă autenticul românesc.

Primul moment muzical din cadrul manifestării a fost cel cu melodii și fragmente muzicale din opera lui Ciprian Porumbescu (inclusiv piesa „Balada”), susținut de Cvartetul „Lira”, format din profesori suceveni. Au urmat, apoi, prezentarea „Viața și opera lui Ciprian Porumbescu” de către dr. Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovinei, un recital susținut de elevi de la Școala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava și vizionare de film: Fragmente din filmul „Ciprian Porumbescu”.

„Ciprian Porumbescu a ilustrat ca nimeni altul sufletul bucovinean și românesc, alternanța deal-vale, spațiul ondulatoriu al reliefului zonei, evocând profunzimile unui tărâm de vis și evidențiind tot ce compune un spirit anume, părtaș la o simbioză în care se locuiește cu adevărat poetic. Pe 6 iunie 2022, se împlinesc 139 de ani de la plecarea dintre noi a lui Ciprian Porumbescu. E adevărat, o moarte prematură, nu a trăit nici măcar 30 de ani, dar iată că numele său a rămas. În compozițiile sale se remarcă tematica patriotică, extrem de expresivă, muzicalitatea deosebită, toate atingând o expresie artistică ridicată”, a spus în prezentarea sa dr. Alexandru Ovidiu Vintilă.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Bucovinei, sub egida Consiliului Județean Suceava, în colaborare cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și Centrul Cultural Bucovina - Școala Populară de Arte „Ion Irimescu”. De asemenea, tot pentru a marca memoria marelui compozitor și patriot Ciprian Porumbescu, Biblioteca Bucovinei va organiza și alte activități, inclusiv în județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori prezenți vineri la acțiunea „Ciprian Porumbescu - Balada Sufletului Românesc”.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi și profesori prezenți vineri la acțiunea „Ciprian Porumbescu - Balada Sufletului Românesc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei