Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Pe scena suceveană

Horațiu Mălăele în ”Măscăriciul” și o amintire cu Nichita Stănescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În amintirile pe care Horațiu Mălăele le păstrează cu uriașul poet Nichita Stănescu este și un episod în care marele actor povestește că una din primele întâlniri a fost acasă la autorul cunoscutei ”Ce bine că ești”. L-a așteptat mai bine de două ore, iar Nichita Stănescu a apărut cu un pahar de vodcă în mână și a spus un lucru care l-a marcat pe Horațiu Mălăele. Jumătate de oră l-a așteptat publicul pe Horațiu Mălăele miercuri seară în Sala Mare a Casei de Cultură din Suceava. A apărut cu o sticlă, culmea, tot cu ”vodcă”, și așa cum a fost impresionat el de genialitatea lui Nichita Stănescu, la fel s-au răsfrânt ovațiile de final la adresa lui Horațiu Mălăele.

Aplauzele au încălzit Sala Mare a Casei de Cultură și pentru partenerul din piesa ”Măscăriciul”, nimeni altul decât Niculae Urs. Replicile savuroase au fost gustate de cei câteva sute de spectatori, care i-au răsplătit pe actori cu aplauze repetate. Cei care nu au reușit să ajungă la acest spectacol, amânat circa două luni din cauza pandemiei și a restricțiilor, au ce regreta. Talentul și modul propriu și inconfundabil de interpretare al lui Horațiu Mălăele îl fac să fie în continuare unul din cei mai apreciați actori pe care i-a dat România.

Piesa lui Cehov este un omagiu adus actorilor care și-au sacrificat viața pentru un ideal. Horațiu Mălăele îl interpretează pe Vasili Vasilici, un actor rămas în teatru doar cu sufleorul Nikita Ivanici, rol interpretat de Niculae Urs. Actorul din piesă îşi retrăieşte rolurile şi amintirea succesului. Este, dacă se poate spune așa, necrologul în viață al unui actor care la finalul piesei nu se mai regăsește și preferă să își pună capăt zilelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Horațiu Mălăele în ”Măscăriciul” și o amintire cu Nichita Stănescu.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horațiu Mălăele în ”Măscăriciul” și o amintire cu Nichita Stănescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei