Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2016 - Anul XXI, nr. 69 (6182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Palatul Şuţu

Poetul fălticenean Gabriel Todică, premiat la Festivalul - Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fălticeneanul Gabriel Todică, despre care scriam cu doar câteva săptămâni în urmă că - în calitate de artist vizual - a fost protagonistul unui vernisaj care s-a desfăşurat la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni, a fost premiat sâmbătă, la Platul Şuţu din Capitală, la secţiunea „Poeţi debutanţi”, la cea de-a III-a ediţie a Festivalului - Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”.

 

Membru al Cenaclului Literar „Eugen Lovinescu”, Gabriel Todică a participat la mai multe concursuri literare 

Festivalul-concurs, organizat de Asociaţia Macedonenilor din România (AMR), adresat atât scriitorilor care nu au debutat în volum, cât şi celor care şi-au văzut deja numele pe coperta unei cărţi, se adresează cu precădere scriitorilor de etnie macedoneană, membri sau simpatizanţi ai AMR, dar, în egală măsură, şi celorlalte minorităţi etnice, precum şi tuturor creatorilor, cetăţeni români, care vor să participe la acest festival.

Inginer şi economist de profesie, Gabriel Todică s-a remarcat până acum în pictură, realizând într-o manieră care aminteşte de pictorul Giuseppe Arcimboldo compoziţii-portret cu reprezentări antropomorfe, imaginate din combinarea unor elemente vegetale şi faunistice, precum şi a unor artefacte care creează împreună impresionante iluzii vizuale.

Membru al Cenaclului Literar „Eugen Lovinescu” din Fălticeni, coordonat de scriitorul Alexa Paşcu, Gabriel Todică şi-a exersat şi calităţile de literat şi a participat la mai multe concursuri literare. 

 

Gabriel Todică a primit Premiul III la secţiunea „Poeţi debutanţi”

Rezultatele nu au întârziat să apară şi iată că Gabriel Todică a fost apreciat de juriul celei de-a III-a ediţii a Festivalului - Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”, fiind invitat să participe la gala de premiere, care a avut loc la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu), unde s-au întâlnit sub aceeaşi cupolă concurenţii celor patru secţiuni ale competiţiei, care au venit de pe întreg cuprinsul ţării.

Juriul, alcătuit din Aurel Maria Baros - preşedinte, Constantin Pădureanu, Davin Vlad, Ion Maria, Mihai Măceş - membri, a acordat premiile pentru cele patru secţiuni ale concursului (Poeţi consacraţi, Scriitori consacraţi, Poeţi debutanţi, Scriitori debutanţi).

La secţiunea „Poeţi debutanţi”,Premiul I i-a fost acordat Florentinei Loredana Dalian, Premiul II i-a fost conferit lui Cornelius Ioan Drăgan, iar Premiul III i-a revenit lui Gabriel Todică.

 

Secţiunea de poezie pentru debutanţi a fost supervizată şi a primit girul colectivului redacţional al revistei „Literatura de azi”

În deschiderea galei, preşedintele AMR, Constantina Dumitrescu, a avut parte de o surpriză deosebită, primind un premiu special pentru generozitatea, dăruirea şi determinarea cu care s-a implicat în pregătirea şi organizarea acestui festivalului: „Trofeului Generozităţii”.

Odilia Roşianu, redactorul-şef al revistei „Literatura de azi” (revistă online care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România), a ţinut să precizeze că cel puţin secţiunea de poezie pentru debutanţi a fost supervizată şi a primit girul colectivului redacţional pe care îl conduce.

Aşa cum am aflat de la laureatul fălticenean, evenimentul a avut parte de câteva momente artistice, în care a recitat din poeziile lui Alexandru Macedonski actriţa Doina Ghiţescu şi s-au cântat melodii inspirate din folclorul macedonean.

Cea de-a doua zi a manifestărilor a fost rezervată unor lansări de carte aparţinând unor autori de origine macedoneană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poetul fălticenean Gabriel Todică, premiat la Festivalul - Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Poetul fălticenean Gabriel Todică, premiat la Festivalul - Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos ragu pentru paste (versiunea de post) Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este mai modestă ca aromă, dar poate fi o alegere foarte interesantă.Avem nevoie de:200 g granule de soia texturată, o ceapă... Citeşte