Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bonyhad

S-a semnat protocolul pentru desfăşurarea celei de-a XXVII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii ţărilor implicate în organizarea Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” s-au întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Bonyhad, în Ungaria, pentru semnarea protocolului de cooperare şi desfăşurare a celei de-a XXVII-a ediţii a festivalului.

 

Protocolul, semnat din partea Poloniei de primarul oraşului Piła, directorul Centrului Regional de Cultură Piła, primarul oraşului Jastrowie şi primarul comunei Dzierźoniów, din partea Ucrainei de adjunctul şefului Secretariatului Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi şi preşedintele adjunct a Consiliului local Cernăuţi, din partea Ungariei de preşedintele Uniunii Naţionale a Secuilor Bucovineni din Bonyhád, din partea Republicii Moldova de preşedintele Centrului Cultural European „Dacia” din Chişinău şi din partea României de reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, ai Centrului Cultural Bucovina şi ai Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc, stabileşte următorul calendar de desfăşurare:

în Polonia, în intervalul 22 - 26 iunie a.c., la Jastrowie şi Piła, iar în zilele de 14 - 15 august la Dzierźoniów, în Republica Moldova, în zilele de 2 - 3 iulie, la Chişinău, în Ucraina, în intervalul 16 - 17 iulie, la Cernăuţi, în România, în zilele de 22 - 24 iulie, la Câmpulung Moldovenesc şi în Ungaria, în intervalul 5 - 7 august, la Bonyhád.

Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic, unic în Europa, ci şi o istorie de iniţiere a legăturilor bazate pe parteneriat între autorităţile locale - gazde ale festivalului, în cele cinci ţări europene: Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Iniţiatorul şi principalul organizator al acestui festival este Zbigniew Kowalski, de la Casa de Cultură din Piła.

Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” urmăreşte păstrarea bogăţiei culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, trecerea în revistă a ansamblurilor care prezintă cântecul, dansul, muzica, datinile şi obiceiurile populare din Bucovina, conservarea şi promovarea folclorului bucovinean în Bucovina şi între emigranţii bucovineni din Polonia, Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova, stimularea procesului de formare a conştiinţei comunităţii regionale bucovinene, mai ales în rândul tinerilor, colaborarea culturală regională şi internaţională şi promovarea Bucovinei ca exemplu de înţelegere comunitară armonioasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a semnat protocolul pentru desfăşurarea celei de-a XXVII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
S-a semnat protocolul pentru desfăşurarea celei de-a XXVII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte