Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2015 - Anul XX, nr. 182 (5994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima ediţie

Dorna Art - Festival de Artă şi Cultură Urbană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Vatra Dornei, în fosta grădină a Cazinoului se desfăşoară în perioada 13 - 16 august prima ediţie a Dorna Art - Festival de Artă şi Cultură Urbană. Manifestarea include ateliere de teatru şi de handmade, o şcoală de arhitectură, atelier de educaţie juridică, activităţi sportive, audiţii muzicale, vizionarea unor piese de teatru, proiecţia de filme, un spectacol de performance, vernisajul unei expoziții foto etc.

Scopul manifestărilor este reactivarea oraşului Vatra Dornei prin crearea unei platforme alternative culturale de recreare, având ca prim pas recâştigarea unui spațiu urban controversat, de către comunitate – grădina din spatele Cazinoului. Printre obiectivele proiectului organizat de “Redescoperă Vatra Dornei” şi Asociaţia Kilometrul Zero, cu sprijinul financiar al Primăriei şi al Consiliului Local Vatra Dornei, se numără crearea unei comunităţi de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, din Vatra Dornei, care sunt pasionaţi de artă şi care să dezvolte o platformă culturală, sportivă şi educaţională pentru copiii şi tinerii din oraşul staţiune, realizarea unui context în care tinerii pasionaţi de diferite tipuri de artă să cunoască profesionişti din domeniile de interes, atragerea proiectelor culturale către Vatra Dornei şi dezvoltarea conceptului de voluntariat în rândul tinerilor.

Împreună cu Ioana Groza şi Maria Zvaric, participanţii la atelierul de ilustraţie şi handmade vor descoperi cum pot utiliza şi recicla diverse materiale pentru a crea obiecte decorative simpatice, accesorii, corpuri de iluminat şi multe altele.

În cadrul atelierului de creaţie, desen şi joacă pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, participanţii vor rememora jocurile copilăriei anilor ’80 -’90 cum ar fi raţele şi vânătorii, pătrăţica, ascunsa. Tot pentru copii, părinţi nostalgici sau bunici se va organiza un atelier inspirat după cartea “În faţa blocului” – colecţie de 55 de jocuri ale generaţiei cu cheia la gât, autori Vlad Tomei şi Mihai Gheorghe.

Proiectul Monumente Uitate (iniţial moNUmenteUITATE) a fost iniţiat în 2008 de dr. prof. arh. Anca Brătuleanu. El se adresa studenţilor din anul III de la Facultatea de Arhitectură a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, propunându-le acestora cercetarea pe teren a unor clădiri de patrimoniu „uitate”. În perioada 2008-2011, proiectul şi-a construit o arhivă de imagini şi informaţii din materiale aduse de pe teren de patru generaţii de studenţi-voluntari, dornenii având ocazia să consulte arhiva proiectului.

Echipa Sarco Energy încurajează şi sprijină participarea la orice fel de activitate sau concurs sportiv extraşcolar a copiilor de diferite vârste. La Vatra Dornei vor fi organizate două concursuri, unul de MTB (mountain bike) şi unul de Maraton, grupate pe două categorii de vârstă, respectiv 6-10 ani şi 11-16 ani. Vor fi premiaţi primii trei câştigători de la fiecare probă şi categorie.

Printre formaţiile şi soliştii care vor concerta la Festivalul de Artă şi Cultură Urbană “Dorna Art” se numără trupa Fără Zahăr,  Straight from the bottle, Teodora Iacob şi Eufonia String Quartet, Plus, Alex Mureşan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorna Art - Festival de Artă şi Cultură Urbană.
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorna Art - Festival de Artă şi Cultură Urbană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei