Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2015 - Anul XX, nr. 172 (5984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Confirmarea originalităţii

„Arta Condrea”, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Arta Condrea” a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a eliberat „Certificatul de Înregistrare” care atestă faptul că artista Lucia Condrea din Moldoviţa este singura care poate folosi cele şapte modalităţi de închistrire a ouălor create de ea: ceara colorată în relief, dantelăriile (vechile cusături româneşti transpuse pe ou), tehnica lucrărilor de antichitate, lucrări de autor de o mare complexitate în care interferează arta maură (marocană) cu arta huţulă, lucrări abstracte (toate simbolurile din vechime sunt aranjate într-o manieră abstractă), vechile cusături româneşti şi în special cele huţule transpuse pe ou folosind ceara de albine şi pigmenţi naturali, diversificarea cromaticii în tehnica tradiţională.

Artistă a încondeierii ouălor, Lucia Condrea este deţinătoare a unui muzeu unic în lume prin valoarea artistică a exponatelor (peste 5.000 de ouă încondeiate) şi a obţinut astfel dreptul legal de a interzice oricăror persoane să folosească în activitatea lor comercială un semn identic sau asemănător cu marca „Arta Condrea”.

 

„Din păcate suntem invadaţi de o industrie a kitsch-ului în toate domeniile artei”

După ce „Arta Condrea” a devenit marcă înregistrată şi Lucia Condrea a primit certificatul emis de OSIM, artista a declarat: „Din păcate suntem invadaţi de o industrie a kitsch-ului în toate domeniile artei. Artizanatul are un scop comercial şi se urmăreşte realizarea unor obiecte care sunt asemănătoare cu cele autentice, iar de multe ori ele sunt o jalnică reproducere a originalului”.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Lucia Condrea a participat timp de 23 de ani consecutiv la peste 120 de expoziţii internaţionale în zeci de ţări (Austria, Elveţia, Germania, Franţa, Belgia, Italia, Grecia, Olanda, Monaco, Luxemburg etc.). Cerinţele juriilor şi valoarea celorlalţi expozanţi au determinat-o ca, în decursul anilor, să se perfecţioneze, ajungând printre cei mai valoroşi artişti ai lumii în acest domeniu. Lucrările Luciei Condrea sunt la loc de cinste în marile muzee ale lumii, case regale, precum şi în numeroase colecţii personale, ea fiind o „sursă” inepuizabilă de idei şi concepţii în arta românească contemporană.

Anul trecut, artista Lucia Condrea, fiică a Moldoviţei, ţinut în care s-a sălăşluit etnia huţulă din timpuri străvechi, omul care apără cu mari sacrificii „comoara Moldoviţei”, cu tot ce are ea mai de preţ, a fost nominalizată la Gala „Top 10 Suceveni” , ediţia a III-a, eveniment ce a avut loc pe 12 decembrie 2014, la Conacul Domnesc din Şcheia, la care au participat peste 500 de invitaţi. Manifestarea a fost organizată de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie, Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Conacul Domnesc. Cei care vor să afle mai multe date despre artistă şi despre muzeu pot să o facă virtual, accesând adresa http://www.muzeuloualorluciacondrea.ro,sau pot primi detalii direct de laartistă, la numărul de telefon 0723 541 643. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Arta Condrea”, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.
 Vizualizări articol: 3334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
„Arta Condrea”, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti... Citeşte