Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 238 (5445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colegiul „Ciprian Porumbescu”

Duetul româno-spaniol Răzvan Suma - Josu Okiñena, concert de excepţie la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violoncelistul Răzvan Suma, alături de un mare pianist spaniol, care îi este şi un foarte bun prieten, alături de care cântă de aproape zece ani, Josu Okiñena, a încântat joi seară publicul sucevean cu un concert extraordinar, susţinut la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Pentru o oră şi un sfert, cu o foarte scurtă pauză între cele două părţi ale concertului, sucevenii care au vrut să evadeze din cotidian şi au ales muzica clasică nu au regretat. Timpul a trecut pe neaşteptate. Concertul „Vă place Brahms?”, în care cei doi muzicieni de talie mondială au făcut o demonstraţie de virtuozitate artistică, a fost pe placul melomanilor.

Artiştii i-au răsfăţat pe suceveni cu cele două sonate pentru pian şi violoncel compuse de unul dintre „giganţii muzicii clasice”, Johannes Brahms, iar la bis le-a oferit un fragment muzical semnat de Robert Schuman.

Au primit, la final, aplauze binemeritate.

 

O întâmplare amuzantă a dus la o prietenie frumoasă

Răzvan Suma a interpretat la violoncelul său de patrimoniu universal - Maucotel-Fournier, creat la Paris în anul 1849.

Publicul a aflat şi povestea întâlnirii dintre cei doi parteneri de scenă, care se leagă de o întâmplare inedită şi amuzantă, petrecută pe tărâm spaniol, în anul 2002, când Răzvan Suma a participat la concursul internaţional „Villa de Llanes”, unde trebuia să aleagă, din lista pusă la dispoziţie de organizatori, un pianist corepetitor. A ales şi a fost convins, după sonoritatea numelui, că este vorba despre o artistă… japoneză! Surpriza a fost aşadar mare când cei doi s-au cunoscut şi artistul român a văzut că nu este vorba despre o pianistă, ci despre un pianist şi nu japonez, ci spaniol. Răzvan Suma a câştigat concursul şi de aici s-a născut o foarte frumoasă colaborare: cei doi au cântat împreună în cele mai importante săli de concerte din Spania, România sau Argentina.

Până pe 29 octombrie, Răzvan Suma va concerta în mai multe oraşe din ţară: Deva, Timişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Carei, Bistriţa, Oradea, Piteşti, Braşov şi Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duetul româno-spaniol Răzvan Suma - Josu Okiñena, concert de excepţie la Suceava.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Duetul româno-spaniol Răzvan Suma - Josu Okiñena, concert de excepţie la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei