Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

A III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 9-15 septembrie se va desfăşura la Fălticeni a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.

Luni, 9 septembrie, după festivitatea de deschidere, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” se vor desfăşura cursuri de teatru la care vor participa concurenţii, elevii iubitori de teatru, profesori şi studenţi ai facultăţilor de teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Universităţii “Hyperion” şi Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice Chişinău. 

 

Programul festivalului

În fiecare zi este programată o seară de teatru în care vor fi prezentate spectacole în care vor evolua actori renumiţi şi Cinemateca de noapte, un proiect realizat în parteneriat cu România Film. În prima seară a festivalului va fi prezentat spectacolul “Fă-mi loc”, în care vor evolua Medeea Marinescu şi Marius Manole.

Marţi, 10 septembrie, sunt programate cursuri de teatru şi Concursul de teatru studenţesc. Seara, Teatrul “Ludic” din Iaşi va prezenta spectacolul “O noapte furtunoasă”.

Miercuri, 11 septembrie, se va desfăşura concursul individual de recitare poezie sau monolog, iar pentru copii, trupa “Alfa Omega Art” din Piatra Neamţ va prezenta un spectacol de teatru. Iubitorii de teatru se vor putea întâlni seara cu actorii trupei de teatru a Casei de Cultură Călăraşi, care vor prezenta piesa “Variaţiuni enigmatice”.

Joi, 12 septembrie, după Concursul de interpretare a trupelor de teatru, actorii Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj vor prezenta piesa “Gaiţele”. Vineri va continua Concursul de interpretare a trupelor de teatru, după-amiaza fiind programată o întâlnire de suflet cu maestrul Vladimir Găitan şi cu criticul de film Irina Margareta Nistor. Seara, pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” vor evolua Trupa de Teatru “Birlic” a Asociaţiei “Fălticeni Cultural” şi actorii Teatrului “George Bacovia” din Bacău.

Prima parte a zilei de sâmbătă va fi dedicată cărţilor şi unei întâlniri cu Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale din Iaşi.

Printre manifestări se numără “Cărţile Regelui”, stand de carte al Editurii “Curtea veche”, lansări de cărţi ale editurii Polirom, invitat Dan Lungu, scriitor şi directorul Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Seara, după decernarea premiilor festivalului va avea loc un spectacol de operă prezentat de Opera Naţională din Iaşi.

În prima parte a ultimei zile a festivalului, pentru toţi participanţii va avea loc o excursie cultural-religioasă la mănăstirile din Bucovina. Festivalul se va încheia cu spectacolul “Comedie de modă veche” oferit de Teatrul „Nottara” din Bucureşti.

 

Invitaţi de onoare: Draga Olteanu Matei, Vladimir Găitan, Irina Margareta Nistor, Medeea Marinescu

Aşa cum am aflat de la preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei “Fălticeni Cultural” şi organizatorul evenimentului, printre invitaţii de onoare care vor veni la Fălticeni în perioada 9-15 septembrie se numără Prinţul Nicolae al României, Draga Olteanu Matei, Eusebiu Ştefănescu, Vladimir Găitan, Beatrice Rancea, Catrinel Dumitrescu, Irina Margareta Nistor, Claudia Motea, Medeea Marinescu, Marius Manole, Radu Nechifor, Ion Sapdaru.

Până la primul gong din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, Asociaţia „Fălticeni Cultural” îi aşteaptă pe fălticeneni în fiecare sâmbătă, începând cu ora 19.00, în faţa ceasului din centrul municipiului, la Proiectul Ecologic „Iubesc Fălticeniul Curat. Te rog să faci şi tu la fel!”.

În fiecare vineri, de la ora 16.00, din faţa statuii lui Mihail Sadoveanu, se pleacă într-un pelerinaj la Complexul Duhovnicesc „Nicolaus” de la Hreaţca, transportul fiind gratuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
A III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei