Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 92 (5299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea aniversară „Academia de Studii Economice din București - 100 de ani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Romfilatelia celebrează un secol de prestigiu, performanță și profesionalism introducând recent în circulație o emisiune de mărci poștale dedicată Academiei de Studii Economice (ASE), instituție de învățământ cu o contribuție importantă în formarea a zeci de generații de economiști și personalități de marcă.

 

Emisiunea aniversară este alcătuită dintr-o marcă poştală, o coliţă dantelată și un plic „prima zi”

Emisiunea aniversară, intitulată „Academia de Studii Economice din București - 100 de ani”, este alcătuită dintr-o marcă poştală cu valoarea nominală de 8,10 lei, o coliţă dantelată și un FDC (plic echipat cu timbrul emisiunii, numerotat şi obliterat cu ştampila „prima zi”).

Timbrul emisiunii ilustrează Palatul Academiei de Studii Economice, alături de portretul Regelui Carol I, iar colița dantelată înfățișează personalități importante din istoria instituţiei, precum Ion N. Angelescu, Virgil Madgearu, Nicolae Xenopol, Victor Slăvescu, care au marcat scena economică, istorică, științifică și politică românească.

 

Un edificiu cu un prestigiu unanim recunoscut drept ambient universitar de înaltă ţinută

Palatul în care se desfăşoară activitatea ASE-ului, constituit ca un ansamblu din două corpuri de clădire, a fost construit având la bază planurile arhitecţilor Grigore Cerchez, Edmond Van Saanen Algi şi Arghir Culina, circumscrie întreaga istorie a economiei româneşti.

Aula de recepţii şi conferinţe, cea mai impunătoare încăpere a edificiului, prezintă, prin amplasarea scaunelor (240 la parter şi 270 la balcon), un amfiteatru spectaculos completat cu loje spaţioase, adaptat celor mai exigente cerinţe de organizare a conferinţelor şi cursurilor.

Celelalte spaţii destinate cursurilor, laboratoarelor, bibliotecii şi diverselor activităţi didactice şi studenţeşti sunt spaţii generoase, bine dotate şi organizate, ceea ce conferă întregului spaţiu, amplasat pe o suprafaţă de peste 3.000 mp (proiecţia la sol a edificiului), un prestigiu unanim recunoscut drept ambient universitar de înaltă ţinută.

 

Emisiuneapoate fi procurată de la magazinele filatelice

Marca poştală, machetată de Răzvan Popescu şi tipărită în sistem offset la patru culori pe hârtie cromo-gumată, a fost emisă într-un tiraj de 19.240 de exemplare, cărora li se adaugă 8.500 de coliţe dantelate.

Începând cu data de 6 aprilie, emisiunea „Academia de Studii Economice din București - 100 de ani” poate fi procurată de la magazinele filatelice din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea aniversară „Academia de Studii Economice din București - 100 de ani”.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiunea aniversară „Academia de Studii Economice din București - 100 de ani”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei