Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Magia lecturii

Copiii de la grădiniţele din Fălticeni au devenit autori de carte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni a găzduit ieri activitatea „Cartea – un dar preţios”. Evenimentul a încheiat proiectul naţional „Să citim pentru mileniul III”, organizat şi la nivelul unităţilor preşcolare din municipiul Fălticeni. Printre invitaţi s-au aflat Coca Maria Udişteanu, cunoscută autoare de versuri pentru copii, şi coordonatoarele centrelor bugetare preşcolare, institutoarele Adriana Samson şi Tatiana Pădureţ.

„Am venit cu toţii aici, în casa magiei, pentru că atâtea cărţi câte sunt adunate într-o bibliotecă şi-au răspândit vraja, farmecul lor asupra noastră şi ne fac să ne simţim altfel ca de obicei: mai înţelepţi, mai buni, mai puţin singuri”, a precizat profesoara Doina Jibu în faţa celor peste 40 de copii prezenţi la eveniment şi a invitaţilor.

Copiii de la grădiniţele din Fălticeni au devenit la rândul lor autori de carte. Cu puterile lor, cei mici au realizat propriile cărţi, prezentate într-o expoziţie, în holul Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu”. Munca celor mici în cadrul proiectului a fost răsplătită cu diplome.

Scriitoarea Coca Maria Udişteanu le-a vorbit copiilor despre frumuseţea copilăriei, fiind răsplătită cu propriile versuri recitate de către preşcolarii prezenţi la eveniment, în cadrul unui scurt program artistic.  

Organizatoarele activităţii au fost profesoarele Doina Jibu şi Silvia Oniceanu (Grădiniţa cu Program Normal Nr. 7), cu sprijinul coordonatoarelor din celelalte grădiniţe: Viorica Pîntea (GPN 2), Maria Grigorescu (GPN 4), Mihaela Chelariu (GPP 1), Florea Manea (GPP 2) şi Carmen Popa (GPP 4).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii de la grădiniţele din Fălticeni au devenit autori de carte.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copiii de la grădiniţele din Fălticeni au devenit autori de carte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna actiune... Buna natiune... trimis de
(26 mai 2011, 11:54:02
Frumos! Decat sa stea cu ochii in TV/computer, mai bine sa li se vorbeasca cu voce calma si calda despre CITIT, despre CĂRŢI!! Pacat că astfel de actiuni sunt mentionate in rubrica de JOS a ziarului, insa ma bucur ca sunt, totusi, mentionate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei