Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Festivalul „Întâlniri bucovinene” s-a anulat în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul internaţional de folclor “Întâlniri bucovinene” nu va mai avea loc la Câmpulung Moldovenesc în acest an, a anunţat, în numele organizatorilor, primarul municipiului, Gabriel Şerban.

Anunţul vine după ce debutul festivalului fusese iniţial amânat pentru 27 august, din respect pentru victimele inundaţiilor catastrofale din ţară.

Primarul Şerban a precizat că decizia a fost luată mai ales pentru că la nivelul Consiliului Judeţean, principal susţinător financiar al manifestării culturale în ultima perioadă, s-a decis ca fondurile prevăzute pentru festivaluri şi distracţii populare să fie redirecţionate pentru sprijinirea zonelor afectate de inundaţii.

“Au existat şi solicitări din partea cetăţenilor municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru ca festivalul să nu mai fie organizat şi fondurile pe care le vom mai obţine din sponsorizări să fie utilizate pentru ajutarea familiilor nevoiaşe. Sperăm ca în anul următor să nu mai existe probleme de acest gen şi să putem fi din nou gazde bune pentru bucovinenii de pretutindeni. Precizez că anularea ediţiei româneşti nu înseamnă că nu am fost reprezentaţi la manifestarea susţinută în celelalte ţări partenere. Formaţiile noastre au făcut deplasările şi au susţinut imaginea bucovinenilor noştri în lume”, a spus primarul Şerban.

Este pentru a doua oară când festivalul este anulat la Câmpulung Moldovenesc din cauza inundaţiilor. Prima dată s-a întâmplat în 2008, când a fost afectat pe neaşteptate de inundaţii masive chiar municipiul Câmpulung Moldovenesc, cu o seară înainte de debutul manifestării, iar delegaţiile deja sosite au făcut cale întoarsă.

Primarul câmpulungean admite că turismul local are de suferit din acest motiv, mai ales pentru că anularea festivalului strică planurile multor oaspeţi străini iubitori de folclor, obişnuiţi să vină anual la acest festival şi speră ca repetarea unor astfel de ghinioane meteo să nu afecteze şi pe viitor reputaţia turistică a evenimentului şi a localităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Întâlniri bucovinene” s-a anulat în acest an.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul „Întâlniri bucovinene” s-a anulat în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei