Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 117 (8034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Către Primăria Municipiului Suceava,

Serviciul Asociației de Proprietari, în atenția domnului viceprimar Harșovschi Lucian,

În urma unei ședințe de alegeri mascarade, la Asociația de proprietari nr. 47, Suceava, solicităm anularea ei.

Pe data de 12.05.2022 s-au prezentat la ședința de alegeri 19 membri din cei 600 de membri ai Asociației de proprietari nr. 47, Suceava.

N-a fost invitat nici un reprezentant al instituțiilor locale, inclusiv al Serviciului Asociației de Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Suceava.

N-a fost stabilită o ordine de zi, privind discuțiile, doleanțele membrilor asociației. Se vorbea la întâmplare și uneori nu se înțelegea nimic.

Doamnele Bucevschi Maria Viorica și Guliciuc Daniela, întrebate care sunt articolele din Legea 196/2018 și câte subpuncte au ce intră în obligația lor, n-au știut să răspundă.

Adevărata incompetență s-a dovedit și-n discuțiile referitoare la articolele 77, 85, 96, din Legea 196/2018, privind cheltuielile apei și energiei, lift, care se fac după suprafețele apartamentelor și nu după numărul persoanelor, art. 77. Unii membri ai Asociației de proprietari nr. 47, dintre care domnul Moroșan Gheorghe, au ridicat problema femeilor de serviciu care nu se achită de datorii, nemulțumiți de curățenie, au propus eliminarea lor, dar nu s-a supus la vot, fiindcă ele fac curățenie la domiciliul personalului asociației, afirmă doamna Axinte. Domnul Moroșan Gheorghe a continuat să spună că în facturi, în partea dreaptă de jos nu apar salariile: al președintelui, administratorului și cenzorului care și-au propus premii de 800 de lei deși asociația are datorii de sute de mii de lei. Doamnele Axinte și Pujină au afirmat faptul că pe facturi apar consumuri mai mari comparativ cu cele citite sau comunicate.

Într-o astfel de ședință simulacră, doamna Bucevschi Maria Viorica și-a autopropus prelungirea mandatului. Votată de vechii consilieri și încă 6 persoane. Votul a fost haotic. Unii au ridicat 2 mâini, citez un caz, pe domnul Pânzariu Severin.

Alte propuneri privind alegerea președintelui n-au fost supuse la vot, cazul domnului inginer Grosu Virgil.

Doamna Bucevschi Maria Viorica nu poate reprezenta Asociația de proprietari nr. 47, având un procent de 1,66% din totalul membrilor asociației.

Procesul-verbal scris de doamna Ianovici Georgeta și dictat de administratoarea Guliciuc Daniela și președinta Bucevschi Maria Viorica, unde se consemna ce le convenea lor, aspectele critice, negative erau ignorate.

Acest procedeu este de natură penală, fals în întocmirea actelor publice, art.321 CP.

La data de 16.05.2022 am solicitat personal procesul-verbal ca să-l xeroxez, fiindcă nu era prezentat la afișier, cum prevede Legea 196/2018, sau să-l citesc pe loc.

Doamna președintă Bucevschi Maria Viorica m-a refuzat pe motiv ca are de lucrat la el, adică de falsificat. Rog organele competente, în baza adresei înaintate, să verifice autenticitatea procesului-verbal. I-am telefonat mai târziu, solicitând procesul-verbal, dar mi-a închis telefonul.

Astfel a încălcat legislația în vigoare: Constituția României, art. 31, Legea 196/2018; Legea 230/2007 și Legea 544/2001, cu privire la accesul de informații publice, după cum în timpul celor trei ani de ”domnie” accesul la informații publice era interzis. Atât președinta Buceschi Maria Viorica, cât și administrator Guliciuc Daniela consideră Asociația de Proprietari nr. 47 drept o feudă de care ele au grijă. Unii membri ai asociației, exemplu Pujină, au fost amenințați prin telefon dacă semnează vreo reclamație.

Procesul-verbal n-a fost dat la semnat de către membrii Asociației de proprietari nr. 47 prezenți la ședință, deci a devenit caduc, fără valoare legislativă.

Propunem Serviciului Asociației de proprietari din cadrul Primăriei municipiului Suceava anularea alegerilor din ședința, din 12 mai 2022, pentru a intra în legalitate.

Semnătura,

Prof. jr. Marcel Tofan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciul Asociației de Proprietari, în atenția domnului viceprimar Harșovschi Lucian,.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciul Asociației de Proprietari, în atenția domnului viceprimar Harșovschi Lucian,0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei