Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 50 (6760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”

Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează prin Programul Erasmus+, finanţat de Comisia Europeană, în perioada septembrie 2017 – septembrie 2019, Proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”, ţara coordonatoare fiind Turcia, iar parteneri Croaţia, Italia, Polonia şi România. Prin acest proiect se urmăreşte formarea deprinderilor de a adopta un stil de viaţă sănătos nu doar prin consumul de alimente sănătoase, ci şi prin promovarea participării la activităţi sportive şi fizice.

În perioada 12-16 februarie 2018, prof. Mirela-Florentina Mazilu şi prof. Maria Elena Taşcă, împreună cu patru elevi din ciclul primar Matei Cimbru, Karla Maria Întorsură, Cristiana Ibănescu şi Oliver  Malinovschi, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, au participat la prima activitate de învăţare/predare/formare din cadrul proiectului ,,Healthy Life Menu”, în Mazzarino, Sicilia, Italia.

Activităţile au fost organizate de Instituto Comprensivo Mazzarino, Italia, coordonator Maria Ianni, reunind elevii şi profesorii din şcoala gazdă cu 16 elevi şi 8 profesori din ţările partenere. Programul oferit de şcoala gazdă a permis congruenţa cu obiectivele proiectului, incluzând o serie de activităţi sportive şi de dinamizare a grupurilor, de creare a unor meniuri sănătoase, de observare a asemănărilor şi deosebirilor dintre obiceiurile alimentare ale ţărilor partenere. Beneficiarii au învăţat despre pericolele obezităţii, importanţa adoptării unei vieţi sănătoase, a unei nutriţii corecte, necesitatea practicării sportului şi au împărtăşit experienţe şi bune practici la nivel european. Programul a inclus şi activităţi culturale, precum: vizite în Mazzarino (monumentele, bisericile şi muzeul, Primăria Mazzarino, unde ne-am întâlnit cu primarul Vincenzo Marino şi autorităţile locale), Palermo (monumente – Palatul Regal, Catedrala din Palermo, Fântâna ruşinii etc. - şi, în special, pentru a gusta bucătăria mediteraneană, care este cunoscută ca fiind sănătoasă, o modalitate bună de a favoriza schimburile culturale), Piazza Armerina (Villa Romana del Casale, UNESCO World Heritage).

Participarea la aceste activităţi a oferit beneficiarilor din Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava experienţe de învăţare utile atât din perspectivă personală, cât şi din perspectivă profesională. Pe durata celor cinci zile de desfăşurare a activităţilor, participanţii la activităţi au trăit o experienţă minunată de învăţare, care a creat un pod între diferite culturi şi, cel mai important lucru, a transmis elevilor noştri necesitatea adoptării unui stil de viaţă sănătos şi importanţa învăţării limbii engleze pentru o comunicare eficientă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”.
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei