Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2016 - Anul XXI, nr. 260 (6373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect european de parteneriat strategic între patru şcoli din Estonia, România, Spania și Bugaria

Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humoruluieste organizația parteneră care reprezintă România în Proiectul ERASMUS + ”Sharing Legends and Myths”, proiect care se va derula pe o perioadă de 2 ani, respectiv 2016-2018.

Obiectivele proiectului includ:

-     îmbunătățirea aptitudinilor de citire și înțelegere a textului scris;

-     cooperare pentru dezvoltarea de metode și materiale didactice inovatoare;

-     schimbul de bune practici între profesori de culturi diferite;

-     îmbunătățirea aptitudinilor de comunicare, atât a profesorilor cât și a elevilor, prin interacțiunea cu partenerii internaționali și lucrul cu materiale în limba engleză;

-     creșterea gradului de conştientizare a diversităţii culturale a Europei moderne;

-     îmbunătățirea competențelor TIC.

În perioada 19-23 octombrie a avut loc prima reuniune din cadrul proiectului în Tallinn, capitala Estoniei, la Școala Privată Sakala Eragümnaasium. Școala noastră a fost reprezentată cu mândrie și cinste de prima echipă care participă la mobilitățile proiectului, compusă din profesor Rusu Eugenia, consilier educativ și coordonator de proiect, directorul unității – profesor Munteanu Eugen, profesor Ispășoiu Dorel și profesor pentru învățământul primar Spinosu Dorina.  

Agenda de lucru a reuniunii a fost încărcată, cuprinzând:

-     Prezentări video ale școlilor partenere;

-     Lecții interactive cu implicarea tuturor musafirilor;

-     Abordarea legendelor și miturilor locale în activități didactice și extracurriculare;

-     Seminar IT pentru profesori – ”Instrumente online, aplicații și metode de folosire a site-ului web a proiectului”;

-     Lucru în echipă la planul proiectului – stabilirea calendarului activităților viitoare, a responsabilităților pentru fiecare școală și țară parteneră, termene și produse finale;

-     Legende și mituri dezvăluite de ghizi specializați în cadrul celor 3 vizite tematice în partea veche, medievală a orașului Tallinn, încărcată de istorie, culminând cu prezentarea inedită, interactivă din Muzeul Legendelor.

După întoarcerea acasă a echipei a avut loc prima sesiune de diseminare a proiectului în cadrul Consiliului profesoral. Cadrele didactice participante la mobilități au prezentat informații, impresii și concluzii, însoțite de imagini relevante din școala și orașul gazdă.

 Mobilitățile proiectului vor oferi profesorilor participanți un feedback imediat asupra evoluției proiectului și a obiectivelor de realizat în etapele intermediare, vor servi ca o platformă pentru schimbul de experiență între școli prin interacțiune și cooperare și care implică toate cadrele didactice de la o școală gazdă. Fiecare partener vine în proiect cu cunoștințe și aspecte specifice din cultura locală și națională a țărilor lor. Prin cooperare, comunicare și activități tematice comune sperăm să  construim prietenii de durată și noi legături cu țările partenere, precum și să dezvoltăm o mai bună înțelegere a culturilor aparținând celorlalte țări.

Următoarea reuniune de proiect va avea loc în România, la noi acasă, în luna aprilie 2017. Școala  Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului va fi gazdă și ne vom pregăti temeinic pentru a primi vizita partenerilor din Estonia, Spania și Bulgaria. Proiectul va îmbogăți curriculumul și oferă oportunitatea de a cunoaște o parte din cultura europeană prin legendele și miturile locale din țările partenere.

Prof. Rusu Eugenia, coordonator de proiect 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect european de parteneriat strategic între patru şcoli din Estonia, România, Spania și Bugaria.
 Vizualizări articol: 2645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect european de parteneriat strategic între patru şcoli din Estonia, România, Spania și Bugaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei