Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2015 - Anul XX, nr. 294 (6106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Casa Share schimbă vieţi”

Spectacol caritabil de Crăciun, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului

Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al acestei sărbători înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.

Anul acesta, elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului, în colaborare cu Asociaţia Părinţilor Pro Şcoala şi Consiliul Elevilor, au organizat joi, 17 decembrie 2015, concertul de colinde şi datini de Anul Nou cu scop caritabil, menit să readucă bucurie în sufletele copiilor defavorizaţi, organizat sub genericul: ,,Dăruieşte zâmbete! Casa Share schimbă vieţi”.

Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Local Gura Humorului, joi, 17  decembrie 2015, începând cu ora 17,00. Scopul acestui proiect a fost strângerea de fonduri pentru a veni în sprijinul copiilor aflaţi în dificultate de la Casa Share: copii cu probleme grave de sănătate, copii cu dizabilităţi, copii ale căror familii traversează o perioadă foarte grea din punct de vedere material şi copii care sunt privaţi de dragostea părintească. Acest proiect umanitar este coordonat de domnul Bogdan Tănasă, iar donaţii se pot face în conturile: LEI-RO37RZBR0000 060006334312; EURO-RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104 Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU.

Vitalitate, zâmbete, bucurii mărunte dar eclatante sunt elementele definitorii pentru programul artistic intitulat sugestiv ,,Dăruieşte zâmbete! Casa Share schimbă vieţi’’. Scena a fost într-o continuă mişcare prin muzică şi dans. Programul  artistic, coordonat de profesorii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului, a fost amplu, cuprinzând colinde, muzică live, chitară solo, dansuri populare, scenete, mascaţi şi urături specifice zonei bucovinene.

Grupul vocal, format din elevii claselor a IV-a A şi a VIII-a B, a încântat auzul spectatorilor cu colinde interpretate în limba română, polonă, dar şi în limbile de circulaţie internaţională engleză, franceză şi spaniolă. Nici dansul nu a lipsit. Trupa Fly Dance, formată din elevele claselor a VIII-a, moşi crăciuni şi crăciuniţe au stârnit ropote de aplauze în rândurile celor prezenţi în sală. Seara s-a încheiat în stil tradiţional, cu obiceiuri şi datini bucovinene. "Gospodarii" noştri, elevii claselor a VIII-a, au pocnit din bici şi au sunat din zurgălăi, îndemnând la emoţie şi bucurie, la îngăduinţă şi iubire, la dăruire şi speranţă. Nu au lipsit dansul mascaţilor, caprele, ursul, urăturile şi sorcova cu urări de bucurie şi sănătate. Invitaţi de onoare, membrii Grupului folcloric „Moştenitorii Bucovinei”, instructor domnul Carolică Bordea, au prezentat un moment de folclor autentic. În încheierea spectacolului, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Gura Humorului, domnul Eugen Munteanu, a felicitat elevii, profesorii organizatori şi părinţii participanţi pentru spectacolul oferit.

Decorul cu brazi împodobiţi şi fulgi de nea nu ar fi fost complet fără prezenţa lui Moş Crăciun, care a lăsat pentru cei 30 de copii de la Casa Share, invitaţii speciali ai programului ,,Dăruieşte zâmbete! Casa Share schimbă vieţi’’, cadouri cu dulciuri, alimente, rechizite şcolare şi hăinuţe. Mulţumim tuturor celor implicaţi: elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului, Asociaţiei Părinţilor Pro Şcoala şi Consiliului Elevilor, care ne-au ajutat să aducem clipe de bucurie în ochii copiilor.

De la inimă la inimă, de la suflet la suflet, toate urările de bine şi sănătate pentru anul 2016! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol caritabil de Crăciun, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Spectacol caritabil de Crăciun, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și se pare că rețeta a fost creată de gospodinele din Bucovina pentru bărbații care lucrau la pădure și în post nu... Citeşte