Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 3 (5210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Daruri de Moş Crăciun la Ulma

Peste 130 de copii şcolari şi preşcolari din satele Măgura, Lupcina şi mai multe cătune ale comunei Ulma, judeţul Suceava, au primit daruri în Ajunul Crăciunului de la preotul din sat.

După Sfânta Liturghie şi citirea Pastoralei de Crăciun a Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, toţi copiii prezenţi s-au reunit pentru a cânta, în jurul preotului şi al credincioşilor, mai multe colinde, atât în limba română, dar şi în limba ucraineană.

Precizăm că majoritatea locuitorilor din comuna Ulma sunt de etnie huţulă sau ucraineană, vorbesc şi româneşte, şi huţăneşte, dar toţi sunt ortodocşi, membri ai Bisericii Ortodoxe Române, sub ascultarea şi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Toată suflarea din Biserică am ascultat cu emoţie mai multe colinde cântate de copiii mai mici sau mai mari, veniţi de departe, prin zăpada foarte mare.

A urmat apoi colinda bătrânească a Bisericii, unde am ascultat străvechiul colind huţănesc „O, Dai Boje” ce însemnează „O, dă, Doamne”. Această colindă este vestită în fiecare casă din satele noastre, cu ocazia Crăciunului. Este un colind foarte vechi, unde se face amintirea întregii istorii a naşterii Mântuitorului Iisus cu toate cele ce au fost: Maica Domnului căutând loc de găzduire în Betleem, naşterea Pruncului Iisus în ieslea din peşteră, păstorii care l-au găsit pe Prunc, îngerii care slăveau pe Dumnezeu, magii care au venit să-l vadă pe Prunc, Irod care căuta să-L omoare şi fuga în Egipt. Este un colind ce caută să cuprindă întreaga istorie a naşterii Mântuitorului.

După aceea a urmat ce este mai frumos pentru copii: să primeşti daruri de la Moş Crăciun.

Fiecare om se bucură când primeşte un dar: o floare, un zâmbet, o vorbă bună, un sfat bun sau un cadou cât de mic. Dar cel mai mult se bucură copiii, pentru că ei sunt nevinovaţi, fără patimi sau mai puţine păcate ca cei mai mari. De aceea ne spune Hristos: „Lăsaţi copiii să vină la Mine, căci unora ca acestora este Împărăţia cerurilor”.

Vă spun că s-au bucurat toţi de darurile primite de la Moş Crăciun, am participat la Sfânta Liturghie de duminică, toţi copiii au luat Sfânta Împărtăşanie, cu toate că zăpada este mare şi a dat Dumnezeu şi a nins abundent, cu toate că aceşti copii mai mari sau mai mici au venit de la 5-6 sau chiar 8 kilometri pe jos.

Bine spunea cineva: „Dăruind vei dobândi”. De aceea, credem că dacă dăruim totdeauna pacea şi bucuria din sufletele noastre le vom dobândi.

Preot Costel Lucian Chimiuc, Parohia ortodoxă Ulma

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri de Moş Crăciun la Ulma.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daruri de Moş Crăciun la Ulma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei