Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 296 (5503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Guvernul acordă Moldovei 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie

Guvernul va acorda aproape 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie din Republica Moldova, în baza unui parteneriat între cele două ministere de resort, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a discutat, miercuri, în acest sens cu prim-ministrul moldovean.

Anunţul a fost făcut la ceremonia de premiere a elevilor şi profesorilor pregătitori pentru rezultatele obţinute în acest an la olimpiadele internaţionale.

"Vreau să profit de prezența dumneavoastră aici să dau un alt mesaj public pe care eu îl consider extrem de important: știu foarte bine - trăiesc, ca și dumneavoastră, în România, am fost la școală în România, am copii la școli din România – că sunt foarte multe de făcut pentru ca sistemul de educație din România să se dezvolte în continuare. Asta nu mă face, însă, să uit că existe zone în care copiii români - și mă refer la Republica Moldova, în special – au chiar mai mare nevoie de sprijin decât au copiii din România. Astăzi, am discutat și cu primul-ministru al Republicii Moldova, domnul Leancă, și, din economiile și din munca noastră din acest an, aproximativ 80 de milioane lei noi, aproape 20 de milioane de euro, vor fi cheltuiți de către Guvernul României pentru dezvoltarea sistemului de educație din Republica Moldova, printr-un parteneriat între cele două ministere", a spus Ponta.

El a cerut tuturor celor care muncesc în școlile românești să fie "solidari", arătând că este un gest de solidaritate care va conta la fel de mult ca orice altă investiție în orașele sau școlile româneşti.

Ulterior, în şedinţa de miercuri a Guvernului, Ponta a anunţat că alocarea fondurilor va fi aprobată luni, în ultima şedinţă din acest an a Guvernului, când speră ca la Bucureşti să fie prezent şi premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

"Sigur, toţi aţi vrea cei 80 de milioane de lei în alte părţi, dar vreau să fiţi de acord să-i alocăm Republicii Moldova pentru programe de educaţie, pentru dezvoltarea reţelei, infrastructurii, a modului de pregătire a copiilor în Moldova. Cred că este cel mai concret şi cel mai palpabil gest de sprijin pentru Moldova, pe care nu doar România, ci orice altă ţară l-a făcut cu adevărat. Vorbe goale şi poveşti şi laude a primit Moldova foarte multe", a spus Ponta, care a adăugat că Guvernul pe care îl conduce este primul care face ceva concret pentru Republica Moldova. .

În acets context, Victor Ponta a afirmat că pe 31 decembrie va fi finalizat şi gazoductul Iaşi-Ungheni.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Guvernul acordă Moldovei 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Guvernul acordă Moldovei 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei