Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul Italiei: România a îndeplinit toate cerinţele Schengen, ar fi trebuit să fie deja membră

Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, consideră că România a îndeplinit cu succes toate cerinţele sistemului Schengen şi că ar fi trebuit să fie deja membră, precizând că de la 1 iulie 2014 Italia va prelua preşedinţia UE şi "va face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat".

Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, a participat, luni, la o întâlnire cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, desfăşurată la sediul municipalităţii, iar la final Brasioli a fost întrebat care este poziţia Italiei referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen.

"Poziţia noastră este foarte clară: credem că România a îndeplinit cu succes toate cerinţele sistemului Schengen, credem că România ar fi trebuit să fie deja membră a Schengen, de ceva vreme. Sperăm că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Italia va prelua preşedinţia UE de la 1 iulie 2014 şi vom face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat. În Italia avem o mare comunitate de români, estimată la peste un milion de persoane, care s-au integrat cu succes şi sunt parte a societăţii noastre. Nu vedem nicio problemă pentru o aderare completă în Schengen a României", a spus Brasioli.

La rândul său, Emil Boc i-a mulţumit ambasadorului italian şi Italiei pentru sprijinul constant dat României în procesul de integrare europeană şi de aderare la Schengen.

Italia este un partener absolut corect, care a apreciat eforturile României. În calitate de prim-ministru am fost în Italia, primul ministru italian a fost în România şi am reuşit să dezamorsăm din punct de vedere mediatic o problemă care depăşea limitele normalului şi am impus o colaborare instituţională care s-a dovedit a fi bună şi eficientă", a afirmat Boc.

Diplomatul italian va participa, luni, la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB), la decernarea premiului "Marian Papahagi", ceremonia fiind organizată împreună cu Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso" din Bucureşti, Centrul Cultural Italian din Cluj şi Consulatul Onorific al Italiei la Cluj. Premiul "Marian Papahagi" a fost instituit în anul 2008 în memoria criticului literar Marian Papahagi (1948-1999), fost prorector al UBB, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, respectiv director al "Accademia di Romania" din Roma.

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost inclusă pe agenda Consiliului JAI din decembrie 2013, însă în condiţiile în care mai multe ţări, între care Olanda, aşteaptă raportul MCV, care nu va fi publicat până atunci, este puţin probabil ca subiectul să mai figureze pe agenda reuniunii, întrucât pentru luarea unei decizii este nevoie de unanimitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Italiei: România a îndeplinit toate cerinţele Schengen, ar fi trebuit să fie deja membră.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambasadorul Italiei: România a îndeplinit toate cerinţele Schengen, ar fi trebuit să fie deja membră5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei