Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 40 (5247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie şi pacienţii susţin campania Ministerului Sănătăţii de vaccinare anti HPV

 

Societatea Naţională de Medicină a Familiei şi mai multe organizaţii de pacienţi susţin campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin (HPV) care va fi lansată în 2013, de către Ministerul Sănătăţii împreună cu Fundaţia Renaşterea.

În acest context, Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF), a adresat o scrisoare ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, prin care anunţă dorinţa de a se implica activ în campania de comunicare cu privire la vaccinarea anti HPV.

"În eventualitatea lansării, în anul 2013, a unui program de vaccinare anti-HPV (la cerere), SNMF îşi declară sprijinul faţă de o asemenea decizie iniţiată de Ministerul Sănătăţii. Mai mult, SNMF doreşte să fie un partener al Ministerului Sănătăţii şi să se implice în mod activ în campania de comunicare şi educare a populaţiei şi a medicilor de familie cu privire la vaccinarea anti-HPV, campanie ce trebuie neapărat să însoţească campania de vaccinare, arată sursa citată.

Rodica Tănăsescu a sublinia că prevenţia şi profilaxia sunt domenii care interesează organizaţia în mod deosebit, iar aducerea Programului Naţional de Vaccinări la nivelul firesc al secolului XXI este un deziderat pe care îl susţine de ani buni.

De asemenea, mai multe asociaţii de pacienţi, printre care Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), au anunţat Ministerul Sănătăţii despre susţinerea campaniei.

ANPP a comunicat public susţinerea pentru reluarea campaniei de vaccinare anti-HPV la cererea părinţilor.

În timp ce 23 de ţări din Europa au introdus campanii de vaccinare anti-HPV, România care conduce în mod detaşat la mortalitatea cauzată de cancerul de col (unul din puţinele tipuri de cancer ce poate fi prevenit în totalitate prin vaccinare anti-HPV şi screening Babeş-Papanicolau) a renunţat în anul 2009 la vaccinarea anti-HPV, spune ANPP.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat la începutul anului că programul de screening de cancer de col uterin va avea alocate fonduri suplimentare în 2013, pentru perioada imediat următoare fiind pregătit un pilot care se va desfăşura în Capitală, cu scopul de a se vedea dacă sunt atinse obiectivele.

"Am convenit, împreună cu Asociaţia Bolnavilor de Cancer şi cu Fundaţia Renaşterea, ca acest proiect să se deruleze pilot în 2013 numai în Bucureşti, pentru a vedea deficienţele programului, dacă vor exista. Pornesc de la premisa că niciodată nu putem să elaborăm un proiect perfect. Orice proiect este perfectibil, dar putem să-l îmbunătăţim, iar pentru aceasta trebuie să facem un pilot mare, iar un pilot mai mare nu poate fi decât în Capitală", a explicat, ministrul Sănătăţii, în 10 ianuarie

La sfârşitul anului, Ministerul Sănătăţii (MS) va analiza dacă obiectivele propuse şi-au atins scopul şi dacă proiectul va putea fi dezvoltat în 2014 şi în judeţe.

"Vrem ca în trei ani să finalizăm screeningul pentru cancer de col uterin pentru toată populaţia eligibilă. Tot cu Fundaţia Renaşterea şi alte asociaţii, încercăm să construim un mecanism prin care să reluăm campania de informare şi de comunicare pe vaccinarea împotriva cancerului de col uterin. Sunt tot mai multe mame, medici, profesori, diriginţi, care consideră că această vaccinare este binevenită, este necesară. MS este dispus să facă un asemenea program. Când vom avea liste certe, vom încheia contract cu furnizorul de vaccin, cu decontare numai pentru ceea ce se vaccinează efectiv, pentru ceea ce avem liste", a adăugat ministrul.

Ministrul Eugen Nicolăescu mai spunea că din informaţiile pe care le are, la campania de vaccinare HPV din 2008-2010 au fost "manipulări oribile".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie şi pacienţii susţin campania Ministerului Sănătăţii de vaccinare anti HPV.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie şi pacienţii susţin campania Ministerului Sănătăţii de vaccinare anti HPV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei