Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 15 (5222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Corlăţean va fi chemat pentru raport pe Algeria la Comisia de politică externă a Camerei

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbey, a declarat că îi va cere ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să se prezinte în faţa acestei comisii pentru a prezenta un raport privind criza ostaticilor din Algeria, în care doi români au murit.

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbey, a declarat, ieri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a vorbit în ultimele zile atât cu secretarul general al MAE, cât şi cu ministrul de resort, cerându-le să informeze comisia cu privire la situaţia din Algeria, dar nu a primit aceste informaţii.

El a adăugat că îi va cere ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să vină în faţa Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor sau în faţa comisiilor reunite ale Parlamentului, pentru a prezenta un raport cu privire la incidentul din Algeria, în care şi-au pierdut viaţa doi cetăţeni români.

El a refuzat să facă orice fel de aprecieri sau comentarii pe marginea acestui subiect, arătând că nu vrea să se "antepronunţe" până când Ministrul de Externe nu va prezenta un raport legat de acest subiect în faţa Comisiei pentru politică externă.

"Eu voi fi mâine (luni - n.r.) la Bucureşti. Voi cere MAE să vină la Comisie cât de curând, mâine sau poimâine, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, pentru a prezenta un raport referitor la incidentul din Algeria. Voi vorbi şi cu preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, e posibil să ne întrunim într-o comisie comună în acest sens. Ştiu că s-au făcut demersuri, că s-a întrunit o celulă de criză a statelor membre UE şi una la nivelul României. Din informaţiile mele, oficialii algerieni au informat autorităţile române, ieri (sâmbătă - n.r.) şi azi (duminică - n.r.). E problematic. Statul algerian e foarte ferm, aţi văzut, au spus că rezolvă ei problema, dau foarte puţine detalii, cum aţi văzut, au acţionat în forţă. Nu vreau să mă antepronuţ. După raport, va exista o poziţie oficială a Comisiei", a arătat Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Corlăţean va fi chemat pentru raport pe Algeria la Comisia de politică externă a Camerei.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Corlăţean va fi chemat pentru raport pe Algeria la Comisia de politică externă a Camerei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei