Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funeriu: La bacalaureat subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate, corectarea va fi echitabilă

Subiectele de la a doua sesiune a bacalaureatului vor avea acelaşi grad de dificultate ca cele din iunie-iulie, corectarea va fi echitabilă, organizarea examenului este foarte bună şi în toate centrele de examen există sisteme de supraveghere video, a declarat, ieri, ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a reafirmat că şi în această sesiune va fi toleranţă zero faţă de fraudă şi vor lua examenul doar cei care s-au pregătit.

Daniel Funeriu a precizat că organizarea examenului este foarte bună, fiind asigurată supravegherea video în toate centrele de examen, potrivit informaţiilor primite în videoconferinţa cu inspectorii generali şcolari.

Ministrul a subliniat că, în ce priveşte corectitudinea examenului, cele mai importante sunt cadrele didactic şi nu camerele video. El le-a mulţumit din nou profesorilor pentru sprijinul acordat.

Funeriu a mai spus că speră ca cei care sunt tentaţi să fraudeze examenul să înţeleagă că se expun şi că toate faptele lor vor fi pedepsite.

 

109.595 de candidaţi, repartizaţi în 295 de centre de examen

La a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 109.595 de candidaţi, repartizaţi în 295 de centre de examen.

Examenul începe astăzi cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (22-23 august) şi limba maternă (22-24 august). Pentru proba orală de limba şi literatura română s-au înscris 10.568 de candidaţi, iar pentru cea de limba maternă 260 de candidaţi. La evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională vor participa, conform înscrierilor, 11.105 candidaţi, iar la evaluarea competenţelor digitale, alţi 10.944 de candidaţi.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise. Astfel, 62.348 de candidaţi vor susţine proba scrisă de limba română, 945 pe cea la limba maternă, 78.082 s-au înscris la proba obligatorie şi 60.345 la proba la alegere.

Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe şi însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau orice alt mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Cei care vor intra în examen cu astfel de materiale vor fi eliminaţi, indiferent dacă le-au folosit sau nu.

La sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie 2011 au fost înscrişi peste 212.000 de candidaţi şi s-au prezentat aproape 205.000. De la probele examenului au fost eliminaţi 895 de candidaţi, care nu mai pot participa la examen în sesiunea din toamna acestui an şi nici la cea din vara lui 2012.

Înaintea contestaţiilor erau promovaţi 90.765 de candidaţi (44,47%). După contestaţii, ponderea celor care au reuşit la bacalaureat a crescut la 45,72%, cu 1,25% mai mult.

Rezultatele la bacalaureatul din vara acestui an sunt cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost nici un promovat.

În 2010, la a doua sesiune de bacalaureat au fost înscrişi 71.121 de candidaţi, rata de promovare fiind de 34,92 la sută după soluţionarea contestaţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: La bacalaureat subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate, corectarea va fi echitabilă.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: La bacalaureat subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate, corectarea va fi echitabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei