Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj, activitatea centrului va fi "diminuată complet"

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia va concedia circa 120 de angajaţi din centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj, iar activitatea unităţii va fi "diminuată complet" până la finele trimestrului al treilea, ca parte a procesului de aliniere la noua strategie a grupului.

"Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează că anunţul privind reducerea forţei de muncă va avea impact asupra sitului de Cercetare şi Dezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Se preconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimează că până la sfârşitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfăşurate în această locaţie vor fi diminuate complet", se arată într-un comunicat al companiei.

Nokia precizează că operaţiunile de cercetare şi dezvoltare din România vor continua să fie derulate în alte centre de la nivel mondial şi că nu sunt planificate niciun fel de schimbări la nivelul fabricii de la Jucu.

De asemenea, producătorul de telefoane mobile preconizează consolidarea activităţii de cercetare şi dezvoltare de produse, astfel încât fiecare să capete un rol şi o misiune mai clare şi estimează că anumite centre de dezvoltare se vor extinde, în vreme ce altele îşi vor diminua sau îşi vor închide activitatea.

Măsurile luate de compania finlandeză fac parte din obiectivul propus de a reduce cu un miliard de euro cheltuielile operaţionale neauditate IFRS ale diviziei Servicii şi Dispozitive.

 

Reducerea de personal se va face în etape

Toţi angajaţii care ar putea fi afectaţi de planurile de reducere vor putea rămâne pe statele de plată Nokia până la sfârşitul anului 2011, se mai arată în comunicat.

"Reducerea de personal se estimează că se va desfăşura în etape, până la sfârşitul anului 2012, în concordanţă cu dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii ale companiei. În acest interval de timp, Nokia intenţionează să îşi extindă capacitaţile de dezvoltare a dispozitivelor inteligente bazate pe platforma Windows Phone, gama extinsă de terminale mobile şi portofoliul de servicii", conform companiei.

Potrivit unor informaţii anterioare, angajaţii grupului Nokia se pregătesc pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 de ani, producătorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume, urmând să anunţe desfiinţarea a până la 6.000 de locuri de muncă, din totalul de 130.000 la nivel global. Posturile luate în calcul pentru desfiinţare sunt în domeniul cercetare şi dezvoltare, iar măsura vine în contextul lansării unui parteneriat cu grupul american Microsoft.

Nokia a anunţat şi intenţia de a încheia un parteneriat strategic cu Accenture, care va rezulta în transferul activităţilor de dezvoltare a softului pentru Symbian, inclusiv a aproximativ 3.000 de angajaţi.
În plus, îşi mai propune o reducere cu aproximativ 4.000 de persoane a forţei de muncă globale până la sfârşitul anului 2012, majoritatea reducerilor fiind planificate în Danemarca, Finlanda şi Marea Britanie. Discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor au debutat astăzi, în concordanţă cu cerinţele fiecăreia dintre legislaţiile naţionale.

 

Oficial Nokia: Aceasta este o realitate dificilă

"La Nokia, avem obiective clare în legătură cu modul în care vom merge înainte, care au în vedere redobândirea şi consolidarea poziţiei de lider în segmentul de dispozitive inteligente, telefoane mobile şi strategia de minimizare a întreruperilor la nivel de operaţiuni. Însă, datorită acestei noi strategii, va fi necesară o reducere a forţei noastre de muncă. Aceasta este o realitate dificilă şi colaborăm strâns cu angajaţii noştri şi cu parteneri locali pentru identificarea de oportunităţi de reangajare pe termen lung pentru oamenii talentaţi din cadrul Nokia", a declarat, în comunicat, Stephen Elop, preşedintele şi directorul executiv al companiei.

Nokia lansează şi un program extins de responsabilitate socială pentru angajaţii şi comunităţile care pot fi afectate de reducerile de personal. Programul va fi derulat la nivel local, împreună cu parteneri şi părţi interesate din regiunile respective şi cu sprijinul managementui superior.

"Intenţionăm să oferim celor care riscă să îşi piardă locurile de muncă o serie de opţiuni, de la angajare individuală şi sprijin pentru reconversie profesională, la investiţii pentru promovarea inovaţiei şi colaborări cu parteneri locali pentru a genera noi oportunităţi", a mai spus Elop.

Producătorul finlandez de telefoane mobile a înregistrat în primul trimestru o scădere cu 1,4% a profitului net faţă de perioada similară a anului trecut, la 344 milioane euro.

Vânzările nete au crescut cu 9% în primul trimestru, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 10,4 miliarde de euro, se arată în raportul Nokia privind rezultatele financiare din primele trei luni. Divizia de Echipamente şi Servicii a raportat un avans de 6% al vânzărilor, la 7,1 miliarde de euro. Nokia Siemens Networks a înregistrat, de asemenea, o creştere de 17% a vânzărilor, la 3,2 miliarde de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj, activitatea centrului va fi "diminuată complet".
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj, activitatea centrului va fi "diminuată complet"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei