Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2009 - Anul XIV, nr. 48 (4034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii şcolarizaţi în afara localităţii de domiciliu ar putea pierde decontarea transportului

Elevii şcolarizaţi în afara localităţii de domiciliu ar putea să nu mai beneficieze de decontarea transportului, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care sunt sistate unele sporuri salariale pentru funcţionarii publici prevăzând şi abrogarea Legii 291/2006 care reglementa decontarea.

Articolul 22 din proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prevede abrogarea Legii nr. 291 din 7 iulie 2006 pentru modificarea şi completarea Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 598 din 11 iulie 2006.

Legea nr. 291/2006 prevede faptul că elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, iar pentru distanţe mai mari de 50 km se asigură decontarea sumei reprezentând contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru.

Totodată, Legea 291 reglementează şi decontarea cheltuielilor pentru navetă, respectiv cele şase călătorii pe calea ferată prevăzute de lege, pentru cadrele didactice de predare şi didactice auxiliare.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede diminuarea efortului bugetar în anul 2009 prin stoparea sau diminuarea acordării unor sporuri sau indemnizaţii sau abrogarea unor prevederi legale care vizează acordarea unor astfel de sporuri sau indemnizaţii.

Măsurile identificate în vederea reducerii cheltuielilor de personal în sectorul bugetar vizează abrogarea prevederilor legale care reglementau acordarea unui spor de până la 75% pentru personalul care gestionează fonduri comunitare.

Proiectul de act normativ prevede şi neacordarea salariului de merit în cursul anului 2009, de premii pentru toate categoriile de personal din autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de modul de finanţare a acestora şi de data constituirii fondului de premiere, compensarea orelor suplimentare efectuate în acest an cu ore libere plătite care se pot acorda în tot cuprinsul anului calendaristic, precum şi neacordarea sporului pentru condiţii vătămătoare, de până la 10% din salariul de bază al personalului bugetar care îşi desfăşoară activitatea în unităţi în care funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produse de emiţători pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de curenţi de înaltă frecvenţă şi staţii de bruiaj.

Dacă proiectul de ordonanţă de guvern va fi adoptat în forma actuală vor fi eliminate şi sporurilor acordate consilierilor pentru afaceri europene, cu excepţia sporului de vechime şi majorărilor prevăzute de dispoziţiile legale pentru personalul contractual din autorităţi şi instituţii publice şi vor fi instituite limite maxime până la care conducătorii autorităţilor sau instituţiilor publice pot acorda indemnizaţiile de conducere pentru personalul bugetar.

Ar putea avea de suferit şi membrii Corpului diplomatic şi consular al României care lucrau în centrala Ministerului Afacerilor Externe care cunoşteau două sau mai multe limbi străine, pentru care a fost propusă eliminarea prevederilor legale care instituiau acordarea unui spor de 10% calculat asupra salariului de bază corespunzător funcţiei de încadrare.

De asemenea, în vederea reducerii cheltuielilor de personal s-a mai propus şi eliminarea sporului pentru complexitatea muncii de până la 25% aplicat la salariul de bază brut acordat auditorilor interni, eliminarea indemnizaţiei de 15% aplicată la salariul de bază care se acordă membrilor, secretarului şi persoanelor desemnate să efectueze cercetarea administrativă în cadrul comisiilor de disciplină, precum şi a indemnizaţiei de 10% din salariul de bază acordată membrilor şi persoanelor care asigură secretariatul tehnic al comisiei de disciplină pentru funcţionari publici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şcolarizaţi în afara localităţii de domiciliu ar putea pierde decontarea transportului.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii şcolarizaţi în afara localităţii de domiciliu ar putea pierde decontarea transportului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei