Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sindicatele continuă protestele

Sindicaliştii nu renunţă la proteste în urma întâlnirii de ieri cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, care nu a reprezentat o negociere, ci o informare a reprezentanţilor angajaţilor cu privire la situaţia economică a ţării.

"Am luat act de poziţia Guvernului, dar se poate spune că este un mic pas înainte, premierul angajându-se că va chema partidele politice, săptămâna viitoare, pentru realizarea unui acord cu privire la începerea dialogului asupra legii de salarizare unică în sistemul bugetar, proiect care va fi finalizat, după cum spune Guvernul, la sfârşitul lunii iunie (2009 - n.r.), dar noi considerăm că un termen rezonabil ar fi sfârşitul lunii martie", a declarat, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul întâlnirii de vineri.

Sindicaliştii i-au mai spus premierului că este nevoie de o politică mai clară, care să elimine discrepanţele foarte mari între diferitele categorii de bugetari, a precizat Hossu. Acesta a adăugat că, în privinţa grevelor, fiecare federaţie va lua decizia de a continua sau nu protestele.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat că, la întâlnirea de vineri, părţile şi-au păstrat poziţiile exprimate anterior.

"Premierul ne-a explicat câte dificultăţi creează această lege aprobată în Parlament (legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută - nr.r) şi care declanşează în cascadă solicitări de majorări salariale şi ale altor sectoare bugetare, iar noi ne-am menţinut poziţia. Atâta timp cât legea privind majorarea salariilor profesorilor va fi aprobată în această formă şi promulgată, ea va fi sursă de inspiraţie pentru celelalte categorii de bugetari, cum sunt cei din sănătate, funcţionarii publici. Aşteptăm acel moment, dar până atunci nu renunţăm la această presiune, generată de hotărârile organelor de conducere atât la Federaţia Sanitas, cât şi la funcţionarii publici, de a creşte salariile cu 50 sau 60 la sută", a explicat liderul CNSLR Frăţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele continuă protestele.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele continuă protestele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Degeaba trimis de
(11 oct 2008, 22:54:05
mai bine a ti mai cauta o slujba ca de sabotat sunteti buni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei