Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salarii

Băsescu face apel la responsabilitate către Guvern, Parlament şi sindicate

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, ieri, un apel la responsabilitate către Guvern, Parlament şi sindicate, în contextul negocierilor între executiv şi sindicate pentru majorarea salariilor.

Şeful statului a declarat că deprecierea cursului monedei naţionale a fost generată de trei factori, unul dintre acesta fiind competiţia între Guvern şi Parlament: "cine dă mai mult din banii publici, confundând bugetul de stat cu bugetul de campanie".

În opinia preşedintelui, cel de-al doilea motiv care a generat această situaţie îl reprezintă declaraţiile contradictorii ale membrilor Guvernului, care "au trecut de la triumfalismul succesului economic la disperarea convocării CSAT".

El a adăugat că un alt factor este faptul că sindicatele au anunţat revendicări salariale "cu cifre care nu pot fi apreciate decât ca fiind nerealiste".

Băsescu a dat asigurări, "cu responsabilitatea unui preşedinte", că sistemul bancar românesc este solid şi că, urmare a politicii de prudenţialitate a BNR, toate băncile din România sunt într-o situaţie bună.

Potrivit preşedintelui, pentru ca efectul crizei financiare să fie diminuat la maximum în România, primul comandament al factorului politic sunt prudenţa şi responsabilitatea.

"Efectul unei eventuale lipse de responsabilitate a Guvernului, Parlamentelor poate fi aducerea crizei la noi acasă", a spus Băsescu, menţionând că România are şanse, în mod normal, să nu fie afectată de criza internaţională.

El a adăugat că cei care ar putea fi afectaţi de lipsa de responsabilitate a instituţiilor menţionate sunt cei faţă de care factorul politic îşi clamează grija, adică profesorii, funcţionarii publici, pensionarii, "cei 530.000 de cetăţeni români care au credite în valută mai mari de 20.000 de euro şi care totalizează 14 miliarde de euro credite la bănci şi întreprinderile mici şi mijlocii care au credite de 14 miliarde de euro".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu face apel la responsabilitate către Guvern, Parlament şi sindicate.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu face apel la responsabilitate către Guvern, Parlament şi sindicate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei