Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţionarea elevilor şi activitatea diriginţilor ar putea fi modificate

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului îşi propune să schimbe modalitatea de sancţionare a elevilor privind scăderea notei la purtare şi să modifice activitatea diriginţilor şi relaţia acestora cu familiile elevilor.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Svetlana Preoteasa, a declarat, ieri, că scăderea notei la purtare este "o metodă de constrângere ilogică" şi ministerul se gândeşte la o altă modalitate de a sancţiona elevii. Ea a explicat că nota la purtare nu contează decât pentru un număr foarte mic de elevi care ar dori să se înscrie la şcolile militare.

"Nota este pentru reflectarea cunoştinţelor, nu pentru a-l sancţiona că nu a fost cuminte în timpul orei, sau a mestecat gumă sau a spart geamul (…) Nota la purtare, în opinia mea de liberală, este o modalitate de constrângere care nu este logică. Pentru ce trebuie să-i dau eu notă pentru comportament. Eu trebuie să am grijă că dacă îi dau lui notă pe comportament îmi dau şi mie notă, ca şi profesor, pe comportament. Dacă eu am în clasă elev cu nota scăzută la purtare, înseamnă că eu ca şi diriginte am dat chix (..) Atunci nota lui la purtare este de fapt nota mea ca şi diriginte", a mai spus Preoteasa.

Potrivit sursei citate, ideea nu este să-l sancţionezi, să-l pedepseşti, să-l umileşti pe elev, pentru că atunci vor exista tot mai multe cazuri de indisciplină, de violenţă din cauză că un "om umilit atacă prin limbaj sau gesturi".

În altă ordine de idei, Svetlana Preoteasa, a mai spus că MECT încercă să schimbe şi modalitatea prin care şcoala ia legătura cu părinţii.

"Nu este normal să existe şedinţe cu părinţii. Pentru că părintele nu se duce de multe ori la şedinţele cu părinţii de frică să nu fie apostrofat de doamna dirigintă şi să-i fie jenă pentru ce a făcut copilul. În mod normal dirigintele trebuie să aibă alocate în fiecare săptămână câte 10 minute pentru fiecare părinte cu care să stea la discuţii în particular despre situaţia copilului şi comportamentul şcolar", a mai spus secretarul de stat.

Potrivit acesteia, şedinţele cu părinţii peste tot în Uniunea Europeană şi în ţările civilizate se fac pentru probleme administrative sau pentru excursii cu elevii, în nici un caz pentru discutarea situaţiei şcolare şi a comportamentului. Acesta este unul dintre motivele pentru care părinţii ar evita să vină la aceste şedinţe organizate în cadrul şcolii.

 

Violenţa în şcoli, cauzată şi de plecarea părinţilor în străinătate.

Svetlana Preoteasa mai susţine că părinţii ar trebui să se implice activ alături de şcoală în educarea copiilor, considerându-i vinovaţi pe unii dintre aceştia de cazurile de violenţă din şcoli.

Preoteasa a spus că MECT a lansat un amplu proiect denumit "Împreună împotriva violenţei. Părinţii din nou la şcoală" prin care încearcă să implice părinţii în educarea elevilor şi stoparea violenţei în şcoli.

Potrivit sursei citate, există probleme cu violenţa în şcoală în unele judeţe deoarece foarte mulţi copii sunt lăsaţi singuri acasă, părinţii plecând la muncă în străinătate. Svetlana Preoteasa a explicat că de cele mai multe ori, copiii sunt lăsaţi în grija unor persoane din familie, chiar vecini sau sunt lăsaţi singuri acasă, acest lucru afectând comportamentul elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţionarea elevilor şi activitatea diriginţilor ar putea fi modificate.
 Vizualizări articol: 337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Sancţionarea elevilor şi activitatea diriginţilor ar putea fi modificate2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pasol na turbica Svetlana trimis de
(27 mar 2008, 11:40:38
Fiecare individ mediocru in timpul exercitarii propriei profesii devine brusc un vizionar si reformator cind ajunge pe o finctie politica.Domna Svetlana ar face bine sa se uite in calendar si sa nu confunde anul 2008 cu 1952 cind comportamentul sau era binevenit.Vedeti modul in care a tratat pe profesorii din Suceava la mascarada ce s-a vrut dezbatere pe proiectul legii invatamitului.Asa ca ...pasol si lasa-ne !!!
2.   Chiar asa? trimis de
(27 mar 2008, 18:41:53
nici ca am auzit o prostie mai mare ca asta ; d-na svetlana preoteasa ar face bine sa mai studieze, sa-si dea si dumneaei gradele didactice (dar asta numai dupa ce ar sta la catedra cativa ani; saraca....nu prea stie care e situatia prin scoli...) si apoi vom vedea daca va mai avea aceleasi opinii; din ce vad eu, se incearca tot mai mult o discreditare a cadrelor didactice, prin diferite mijloace; pana acum, dumneaei nu a venit decat cu idei idioate. RUSINE !!!!!!!!!!!1

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei