Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

DSP a închis pensiunea la care au fost cazaţi elevii suspecţi de toxiinfecţie alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta derulată săptămâna trecută la o pensiune din Mănăstirea Humorului, unde au apărut suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la un grup de 37 de elevi şi cadre didactice din Bucureşti venit în excursie în zonă, s-a finalizat cu sancţiuni dure din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Deşi inspectorii sanitari care au descins la pensiune imediat după apariţia îmbolnăvirilor la şase dintre copiii cazaţi aici nu au depistat nereguli majore, probele de apă recoltate cu acea ocazie au demonstrat odată cu analizarea lor în laborator că există o serie de deficienţe pe această linie.

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a informat ieri că la pensiunea Pasiflora din Mănăstirea Humorului unde săptămâna trecută au fost cazaţi cei 37 de turişti bucureşteni apa din reţeaua proprie de alimentare este necorespunzătoare. Mai exact, a spus şeful instituţiei, apa este contaminată cu enterobacterii, care pot pune în pericol sănătatea celor care o consumă.

„Apa conţine bacili coliformi, Escherichia coli şi enterococi. Vom suspenda activitatea pensiunii până când această problemă va fi remediată”, a declarat medicul. El a ţinut să precizeze că nu poate lega incidentul de săptămâna trecută de calitatea proastă a apei, întrucât copiilor bolnavi nu li s-au recoltat la vremea respectivă probe bacteriologice care să stabilească germenele implicat.

 

Şase elevi bolnavi, dintr-un grup de 37 de persoane

„Doar şase dintre cele 37 de persoane din grup au acuzat probleme de sănătate care au fost minore, simple indigestii. Dacă ar fi fost apa de vină cu siguranţă ne-am fi confruntat cu mai multe cazuri şi cu o simptomatologie mai puternică”, a adăugat şeful DSP Suceava.

În data de 29 iunie, 37 de turişti bucureşteni – 34 copii cu vârste de 9 şi 10 ani şi trei învăţători - s-au cazat la pensiunea Pasiflora din Mănăstirea Humorului. Elevii şi cadrele didactice au făcut zilnic excursii, una dintre ele la Botoşani, în cursul zilei de marţi, 1 iulie, când au servit mâncare rece. Primele simptome de boală au apărut a doua zi dimineaţă, la şase elevi, care în cursul după-amiezii au fost examinaţi şi trataţi de asistentul medical din Mănăstirea Humorului, fără a mai fi nevoie şi de intervenţia unui medic. Minorii acuzau tulburări digestive uşoare, diaree şi vărsături, dar şi-au revenit după câteva ore, astfel încât suspiciunea de toxiinfecţie alimentară a fost eliminată. Concluzia finală a fost că elevii au făcut o banală indigestie cauzată de alimentaţia dezorganizată, în camerele lor fiind găsite sandviciuri vechi, chipsuri, snackuri şi sucuri.

La controlul efectuat de DSP săptămâna trecută, administratorii pensiunii Pasiflora din Mănăstirea Humorului le-au declarat inspectorilor sanitari că pe perioada în care au fost cazaţi turiştii bucureşteni au consumat doar apă îmbuteliată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP a închis pensiunea la care au fost cazaţi elevii suspecţi de toxiinfecţie alimentară.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
DSP a închis pensiunea la care au fost cazaţi elevii suspecţi de toxiinfecţie alimentară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei